Ψυχική αναισθησία και ηθική πόρωση χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Θα πρεπει κάποτε να δούμε καποιες αλήθειες χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις.

Υπάρχουν ιδιώτες έξω από το πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού οι οποίοι διεκδικούν καθέκλα στις εθνικές εκλογές και ευρωψηφοδέλτιο.

Του Βασίλειου Γρ. Παπαδάκη*

Παραγνώριστοι στην πλειονότητα των Ελλήνων εκλεκτόρων, άτομα που έχουν κηρυχθεί σε άγνοια, επιζητούν παντί τρόπω την προβολή στον ημερήσιο τύπο αχρεώτως. Αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν οι φωτογραφίες τους επιδεικνύονται σε εφημερίδα εγνωσμένου κύρους όπως η ΕΣΤΙΑ.

Αναρτήσεις και αφορισμοί όπως: «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγνώμη» στερούνται καθαρού καιπρακτικού λόγου. Προκαλούν άφατο θλίψη για το χαμηλό διανοητικό και ηθικό επίπεδο του πλήθους των εκλεκτικών (εμφανίζονται κυρίως σε εποχή παρακμής), οι οποίοι πλαισιώνουν τον τετυφωμένο πρωθυπουργό.

Η εκλεκτική κόρη του μουσικοσυνθέτη, κάρφος οφθαλμών, για λόγους πολιτικής και δημοκρατικής αισθαντικότητας, αν μη τι άλλο να ζητήσει συγνώμη από τις οικογένειες των αθώων θυμάτων καιτων τραυματισθέντων αστυνομικών από βόμβες μολότοφ.Να καταδικάσει ανενδοιάστως τα υποζύγια της κυβερνήσης, τους Θερσίτες της 17Ν, συγγενείς εξ’ οιονεί αγχιστείας του κόμματος που ψηφίζει. Παραινετικώς ας επισκεφθεί, ως κοινή θνητή, την ψυχολόγο-ψυχίατρο της συντροφίας διότι εξ’ ενδείξεων παρουσιάζει συμπτώματα «βαμπιρισμού» = νοσηρή έλξη προς τους νεκρούς.

Η ρήση «Δεν υπάρχουν θύματα από τη ρίψη μολότοφ», ανήκει σε δημοσιογράφο-βουλευτή ο οποίος, κατά τα εικότα, πάσχει από αριστερήπαραμνησία= συνεχής ηθελημένη πλάνη της μνήμης.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακήςδιαδήλωσης (100-120.000 άτομα), μανιακοί εμπρηστές παρέδωσαν στο πυρ, υπό τα βλέμματα χιλιάδων πολιτών, το κτίριο ΜARFINBANK επί της οδού Σταδίου, εκσφενδονίζοντας κοκτέιλ μολότοφ (φιάλη με εύφλεκτο υλικό) με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό και άδικο θάνατοτρειςεργαζόμενοι συνάνθρωποι μας: Η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 33 ετών (έγκυος στον τέταρτο μήνα) και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών οι οποίοι έκαναν χρήση του ιερού δικαιώματος της εργασίας.

Παρακολούθησα τα συμβαίνοντα, με την ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή, σε απόσταση ολίγων βημάτων από το φλεγόμενο κτίριο της Τραπέζς. Βαθιάχαραγμένη στη μνήμη η φράση συνδικαλίστριας: «καλά να πάθετε ποιός σας είπε να εργασθείτε».

Η ΕΣΤΙΑ δημοσίευσε επιστολές μου, υπό μορφή άρθρων (περίδος 2008-2010) για την καταστροφή του πολύπλακτου κέντρου των Αθηνών από τους δωσίδικους – μπουρλοτιέρηδες, καμία σχέση με τους ήρωες του 1821.

Το 2013, πυρπολήθηκαν τα κινηματοθέατρα «Αττικόν» και «Απόλλων». Παραμένουν μέχρι σήμερα σε ερειπιώδη κατάσταση.

Με τις καταστροφές των Αθηνών ο «προπομπός του χάους» άνοιξε το δρόμο της συριζοκρατίας. Οι αήθεις απάνθρωπες, εγκληματικές πράξεις εντάσσουν τους εμπρηστές-τρομοκράτες στο σώμα του όχλου.

Με όρους κοινωνιολογίας και κοινωνιοψυχολογίας ο όχλος δηλώνει ένα αδιάρθρωτο και σχετικά μεγάλο σύνολο ανθρώπων το οποίο προβαίνει σε ανεξέλεγκτες πράξεις.

Πολιτιστικά υπανάπτυκτο, πρωτόγονο και εύκολα παρασυρόμενο, διακατέχεται από ισχυρές παρορμήσεις. Οι όχλοι υπήρξαν δράστες λεηλασιών, εμπρησμών, καταστροφών και ένοχοι για τη θανάτωση διακεκριμένων και εμβληματικών προσωπικοτήτων (Ιησούς Χριστός – Ηπατία).

Σήμερα η λέξη όχλος δεν χρησιμοποιείται, λόγω βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου.Συχνά συγχέεται μ’ αυτήν της μάζας, λέξεις εννοιολογικά ανόμοιες.

Η μάζα είναι ένα αδιαφοροποίητο σύνολο προσώπων που δεν έχει πρωτογονισμό, δεν ενεργεί τυφλά και ενστικτωδικάούτε παρασύρεται από δημαγωγούς και μικροπολιτικούς. Έχει συνειδητούς στόχους, οργάνωση και κινείται ως ένα σημείο ορθολογικά.

Προχωρεί σε συλλογική δράση για την επίλυση προβλημάτων που δεν λύνει η κυβέρνηση (κίτρινα γιλέκα). Τη δύναμη της οργανωμένης μάζας κατανόησε και εκμεταλλεύτηκε ο Μαρξισμός. Νομικά οι εκδηλώσεις της μάζας δεν εγκρίνονται παρά μόνο εάν είναι ειρηνικές και γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες και τους περιορισμούς της κυβέρνησης.

Ο 20ος αιώνας ονομάστηκε ο αιών των μαζών.Ο Ηράκλειτος (500 π.Χ.), πρόδρομος της ατομικής εποχής, ο Σωκράτης (470-399 π.Χ.) ο Νίτσε (1844-1900) υπήρξαν περιφρονητές των πολλών, του όχλου και της μάζας. Τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν εν συντομία την τετραετή θητεία της αριστερής διαμέλισης:

Απανθρωπιά. Ψυχική αναισθησία, ηθική πόρωση, κυνισμός, (MarfinBank, Μάνδρα πλημμυροπαθείς, Μάτι πυροπαθείς). Υποχωρητικότητα. Ανοχή προς τους ανθρωποκτόνους ολετήρες της 17Ν και τις ομάδες κρούσης, λόγω πολιτικής συγγένειας.

Αφιλοπατρία. Φραγκολεβαντινισμός, ελληνοφοβία.
Πολιτική ασχεσία. Ενδοτικότητα, εξαπάτηση, αδιαφάνεια, εκμετάλλευση, συμφεροντολογία.
Κατακλείς: Λαός χωρίς γνώση-παιδεία ψηφίζει τους ανάξιους. Συριζαίοι αλιεύετε ψήφους στον πίθο των Δαναΐδων.

*Δημοσιογράφος, Επίτιμο μέλος Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Share.

Comments are closed.