• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Έρευνα: Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του προστάτη για όσους καταναλώνουν ντομάτα
Ειδήσεις

Έρευνα: Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του προστάτη για όσους καταναλώνουν ντομάτα

23 Ιουνίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια1 Min Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι μαγειρεμένες ντομάτες και οι ντομάτες κονσέρβα φαίνεται να έχουν θετική επίδραση κατά του καρκίνου του προστάτη.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και συνήθως εξελίσσεται αργά, ενώ η έγκαιρη διάγνωση ανεβάζει την πενταετή επιβίωση έως και 100%.

Οι ντομάτες φαίνεται πως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτού του είδους καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cancer Causes & Control.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 27 χιλιάδες άντρες Αντβεντιστές χωρίς καρκίνο όπως και τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου και την κατανάλωση ντομάτας.

Όσοι κατανάλωναν ντομάτες κονσέρβα ή μαγειρεμένες 4 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, παρουσίαζαν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν καθόλου ντομάτες, σύμφωνα με τα ευρήματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ακόμη πιο ισχυρή συσχέτιση όταν η κατανάλωση έφτανε τα 71 γραμμάρια την ημέρα (περίπου το 1/3 του φλιτζανιού) σε σχέση με την έλλειψη ντομάτας από τη διατροφή.

Οι επικεφαλής της μελέτης αποδίδουν τον χαμηλότερο κίνδυνο στην αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας του λυκοπενίου, ενός είδος καροτενοειδούς που βρίσκουμε σε επεξεργασμένες και μαγειρεμένες ντομάτες.

Τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ήταν πιο έντονα σε μαύρους συμμετέχοντες, δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι οι διατροφικές μας επιλογές παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ή πρόκληση ασθενειών.

ντομάτα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑkazoo: Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφασίζει για τις αγωγές
Next Article 30 θέσεις φυλάκων στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Related Posts

Ενιαίο Μητρώο Παροχών: Ψηφιακός φάκελος για όλα τα επιδόματα – Τι αλλάζει για πολίτες και φορείς

17 Ιουνίου, 2025

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.