• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Έρχεται διαγραφή χρεών για δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ
Ειδήσεις

Έρχεται διαγραφή χρεών για δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ

29 Μαρτίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Για τα μέτρα που αφορούν 82.000 περίπου δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ μίλησε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του υπουργείου Εργασίας Μάριος Μουζάλας σε εκδήλωση με θέμα «Ρυθμίσεις δανείων από κεφάλαια του τέως ΟΕΚ» που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων το βράδυ της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο κ. Μουζάλας περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τους δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, σημείωσε πως από τους 82.000 δανειολήπτες που πήραν δάνειο από τον τέως ΟΕΚ, το 70,3% έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι τόκοι υπερημερίας έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

O ειδικός σύμβουλος σημείωσε πως με βάση τις ρυθμίσεις του υπουργείου προβλέπεται διαγραφή των χρεών για 47.000 δανειολήπτες με χρέος έως 6.000 ευρώ αλλά και για όσους έχουν καλύψει το 60% του ποσού που δανείστηκαν.

Επίσης προβλέπεται κατάργηση των τόκων υπερημερίας, απομείωση των δανείων κατά 15% και επιμήκυνση κατά 10 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής των δανείων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως η διαδικασία προβλέπει και ευνοϊκές λύσεις για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ για τους ανέργους υπάρχει πρόβλεψη για απαλλαγή για τρία χρόνια της υποχρέωσης πληρωμής των δανείων. Επίσης ευνοϊκές λύσεις υπάρχουν και για όσους βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής, καθώς με βάση τις ρυθμίσεις προβλέπεται πάγωμα της υποχρέωσης πληρωμής των δανείων για όσον καιρό χρειαστεί.

Μεταξύ άλλων κ. Μουζάλας αναφέρθηκε και στην κατηγορία των δανειοληπτών οι οποίοι πήραν δάνεια από τις τράπεζες και ο τέως ΟΕΚ επιδοτούσε το επιτόκιο του δανείου, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να βρεθούν αναλυτικά τα στοιχεία όλων αυτών των ανθρώπων σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Ο σύμβουλος του γγ του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε αναλυτικά την υπουργική απόφαση 52246/3173/2018 που αφορά χιλιάδες δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ και υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου «να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και των εργαζομένων στο κράτος αλλά και να αποκατασταθεί η έννοια της κοινωνικής παροχής και της εργατικής αλληλεγγύης».

«Με αυτά τα μέτρα στοχεύουμε να επιλύσουμε την αδικία, αλλά και να λυθεί ένα πρόβλημα ελαφρώνοντας την καθημερινότητα του δανειολήπτη. Εφόσον αντιμετωπίσουμε τα παλιά προβλήματα, επεξεργαζόμαστε μια καινούρια στεγαστική πολιτική με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα στοχεύουν στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων», είπε ο κ. Μουζάλας.

Πηγή: in.gr

δάνεια ΟΕΚ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠόσο κοστίζει το ακτοπλοϊκό εισιτήριο για τα νησιά
Next Article 23 προσλήψεις ΠΕ-ΔΕ-ΥΕ στη ∆ηµοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κατερίνης

Related Posts

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025

Alpha Finance: Ξεκινά κάλυψη της Profile Software με τιμή στόχο τα 8,20 ευρώ και σύσταση «Αγορά»

16 Ιουνίου, 2025

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.