• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Προσλήψεις»Δημόσιο»Έρχονται 4.283 μόνιμες προσλήψεις
Δημόσιο

Έρχονται 4.283 μόνιμες προσλήψεις

4 Δεκεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια5 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σημαντικές είναι οι εξαγγελίες που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε αλλαγές στον νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, νέες προσλήψεις, νέα προγράμματα αλλά και νέα νομοθετήματα για την ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου.

Σ΄ότι αφορά τις προσλήψεις, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες έως ότου αναρτηθούν οι πίνακες της τελικής κατάταξης των επιτυχόντων του διαγωνισμού πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Ακόμη, έχουν δρομολογηθεί άλλες 800 προσλήψεις, ενώ επίκειται η δρομολόγηση του διαγωνισμού πρόσληψης 3.200 μονίμων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με το σχετικό κονδύλι να έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2019, 118 προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους καθώς και 165 προσλήψεις στα ΚΕΠ.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι θα υπάρξει τριετές σχέδιο για την πρόσληψη .1500 επιστημόνων (πολιτικών μηχανικών, οικονομολόγων , δικηγόρων κ.α.) στους δήμους. Όπως είπε, «οι προσλήψεις αυτές γίνονται εφικτές επειδή η κυβέρνηση κατάφερε να επαναφέρει σε ισχύ την ποσόστωση 1 προς 1 στις προσλήψεις -αποχωρήσεις. Αντίθετα «ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά επιστροφή στο 1 προς 5, μια πρόσληψη σε κάθε 5 αποχωρήσεις. Συμφωνεί μ’ αυτό η Αυτοδιοίκηση;» ανάφερε ο υπουργός.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε εκτενέστατα και στο μεγάλο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου, το οποίο είναι σ΄εξέλιξη και αφορά τη χρηματοδότηση έργων υποδομής. Σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ, θα κλείσει το 2018 με 1,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό οι ρυθμοί υλοποίησης του έχουν επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο. «Από τις 15 Ιουνίου εντάσσονται καθημερινά δυο έργα προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ» είπε χαρακτηριστικά. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει από το πρόγραμμα αυτό άλλη μια προκήρυξη που θα αφορά επισκευές -συντηρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων και τα γενικά σχέδια ύδρευσης. Ενώ πρόσφατα ενεργοποιήθηκαν άλλα δυο το ένα ύψους 200 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές καθώς και για έργα σε δημοτικά κτίρια, ανέγερσης σχολείων κ.α.

Σε εξέλιξη στο στάδιο υποβολής προτάσεων είναι ακόμη ένα πρόγραμμα, εκείνο που αφορά έργα αναβάθμισης παιδικών σταθμών, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως δεν ευσταθεί, τόνισε, ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε περικοπές στην αυτοδιοίκηση. Αντίθετα, σημείωσε ακόμη και στους θεσμοθετημένους πόρους έχει προβεί σε αύξηση. Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) αυξήθηκαν το 2018 και έφθασαν τα 1723 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 θα ανέλθουν στα 1760 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τόνισε, αξιοποιήθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τον τομέα του για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών δόθηκαν σε δήμους την περίοδο 2015-2018, 124 εκατ. ευρώ όταν από το 2012 έως το 2015 είχαν δοθεί μόνο 8 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη μέσω του προγράμματος ΑΞΙΑ δόθηκαν 12,4 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και άλλα 41 εκατ. ευρώ σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί βήμα- βήμα να ανατρέψει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι δήμοι εξαιτίας της κρίσης και των μνημονίων αλλά και πριν απ΄αυτήν, με τη μεταβίβαση σημαντικών αρμοδιοτήτων, δίχως αυτές να συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό. Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και σε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως η σύναψη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας κ.α.

Επίσης εξήγγειλε ότι τον Ιανουάριο «θα νομοθετήσουμε μια σειρά από ρυθμίσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας στην Αυτοδιοίκηση». Απαντώντας στις επικρίσεις για τον νόμο «Κλεισθένη», υπογράμμισε ότι αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια εμβάθυνσης της δημοκρατίας και η απλή αναλογική που θεσπίζει άνοιγμα της αυτοδιοίκησης στην κοινωνία. «Δίνει επιτέλους τη δυνατότητα για συνθέσεις και συναινέσεις σε τοπικό επίπεδο. Επίσης περιλαμβάνει πλήθος δεσμευτικών ρυθμίσεων που ενισχύουν τον ρόλο των ΟΤΑ», είπε.

Εκτενέστατη ήταν η αναφορά του υπουργού και στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση και σ΄ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, στο πλαίσιο της πρότασης για την αναθεώρηση διατάξεων «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια διαφορετική αρχιτεκτονική του διοικητικού μας συστήματος και άρα και για μια βαθύτερη συνταγματική τομή». Και ανακοίνωσε ότι στην πρόταση που θα καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών στον δημόσιο διάλογο θα αποσαφηνίζεται ότι οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και τα όργανα μητροπολιτικής αυτοδιοίκησης, θα είναι οι φορείς της κατά τόπους αποκέντρωσης (άρθρο 101). Θα αναδιατάσσονται οι αρμοδιότητες με βάση τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας (τεκμήριο αρμοδιότητας για τις τοπικές δημόσιες υποθέσεις άρθρο 101). Θα παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης κανονιστικών πράξεων από τους ΟΤΑ, ως όργανα της κατά τόπον διοίκησης, σύμφωνα με τον ψηφισμένο Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας. Θα δίνεται η δυνατότητα κατοχύρωσης του δικαιώματος νομοθετικής πρωτοβουλίας των θεσμικών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα αναγνωρίζονται πολιτικά δικαιώματα και σε αλλοδαπούς που διαμένουν και εργάζονται μόνιμα στην Ελλάδα ώστε να μπορούν να μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Συνεχίζουμε λοιπόν με τη συνταγματική αλλαγή στις σχέσεις κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης τη δημοκρατική εμβάθυνση του ελληνικού πολιτειακού συστήματος, η οποία έχει ήδη συντελεστεί ως έναν βαθμό με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στον «Κλεισθένη Ι». Είναι μονόδρομος αυτή η προσπάθεια για την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και την αξιοποίηση των τοπικών και αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων τους, τα οποία με την σειρά τους θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας» κατέληξε ο υπουργός.

εργασία προσλήψεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleAνατροπές στο δικαίωμα ενοικίασης μέσω Airbnb από δικαστική απόφαση
Next Article Δεν θα πιστεύετε πόσο πουλήθηκε μισό λίτρο κρητικού ελαιολάδου στην Ολλάνδια!

Related Posts

411 θέσεις εργασίας σε 15 δήμους

16 Ιουνίου, 2025

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025

Πιτσιλής: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ ενισχύει την εμπιστοσύνη των φορολογούμενων

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.