• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Αθώοι όλοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ
Ειδήσεις

Αθώοι όλοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

12 Σεπτεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Πως δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο στην υπόθεση της αγοραπωλησίας ομολόγων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία την περίοδο 2007-09, συνεπώς και και καμία ζημία για αυτά, αποφάνθηκε ουσιαστικά και πάλι η Δικαιοσύνη.

Η απόφαση αυτή, δεύτερη μετά την αθώωση προ ενός έτους των εκπροσώπων των Ταμείωνγια το ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά αυτή τη φορά, την εξαφάνιση της πρωτόδικης καταδίκης σε βαρύτατες ποινές για την αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγουτων 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, χωρίς να ανακοινώσει σκεπτικό ανέτρεψε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχε μοιράσει βαριές ποινές από 13-25 χρόνια κάθειρξης (και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη αυτή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ σε εκπρόσωπο εταιρείας) και αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διαδικασία διήρκεσε 16 μήνες και οι δικαστές ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους στους 13 κατηγορουμένους για την αγορά με "καπέλο" του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώπου εκδόθηκε το 2006 αλλά και του μη δομημένου ομολόγου των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδοθεί λίγους μήνες νωρίτερα.

- Αθωώθηκαν για τις κακουργηματικές κατηγορίες (μεταξύ άλλων) της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης οι τότε πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ και οι υπεύθυνοι των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Οι δύο τελευταίες εταιρείες κατά το κατηγορητήριο, ήταν οι ενδιάμεσοι στην πώληση του δομημένου ομολόγου.

- Καταδικάστηκαν οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Α) Συγκεκριμένα καταδικάστηκε ο Γ. Αποστολίδης για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Β) Ο Θ.Πρινιωτάκης για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

Αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

Πριν ένα χρόνο

Τον Οκτώβριο του 2017 η δικαιοσύνη απάλλαξε τους κατηγορούμενους  που είχαν προσαχθεί σε δίκη για απάτη και απιστία για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων του Ασφαλιστικού Ταμείου των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ, νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και του Ταμείου   Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, έκαστο.

Συγκεκριμένα αθωώθηκαν ο πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρης Καπράνος (για τα συγκεκριμένα αδικήματα) ο Παναγιώτη Δεμέστιχας, πρόεδρος του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), ο Γιώργος Παπαμαρκάκης, ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management), καθώς και οι  Δ. Παστελάκος, Ζωή Μπασπανέλου, Κ. Κυριακόπουλος, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζή, και Γερ. Κονιδάρης.

"Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπέστησαν ζημία από την αγορά του δομημένου ομολόγου, ούτε καν απειλήθηκε ζημία από αυτή την πράξη" ήταν το δια ταύτα της δικαστικής απόφασης.

ομόλογο
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleDeutsche Welle: Ο Τσίπρας αποκλείει περαιτέρω προγράμματα λιτότητας
Next Article Γονική άδεια: Ποιοι γονείς μπορούν να πάρουν επιπλέον μέρες

Related Posts

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά κάλυψη η Mediobanca - "Βλέπει" τιμή στόχο 28,80 ευρώ - Περιθώριο ανόδου 45%

17 Ιουνίου, 2025

Κρίση στο Βατικανό: Ο Πάπας αναζητά νέους δωρητές για να σώσει τα οικονομικά

17 Ιουνίου, 2025

Λαγκάρντ: Αυτή είναι η στιγμή της Ευρώπης για το «παγκόσμιο ευρώ»

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.