• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup ο Σόιμπλε
Οικονομία

Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup ο Σόιμπλε

13 Ιουνίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο για τις προοπτικές των οικονομιών του G20 στο Βερολίνο.

«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», είπε χαρακτηριστικά κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, αναφέρει το newmoney.

Αιχμές κατά της ΕΚΤ
Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπ. Οικονομικών κάλεσε την ΕΚΤ να εξέλθει της τρέχουσας νομισματικής της πολιτικής «εγκαίρως», προειδοποιώντας ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκαλούν προβλήματα σε κάποιες περιοχές του κόσμου. «Η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές ενθάρρυνε την αδικαιολόγητη ανάληψη κινδύνων, την πολιτική εφησυχασμού, την κακή κατανομή κεφαλαίων και τις φούσκες στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως», ανέφερε ο Σόιμπλε σε ομιλία του. «Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία», δήλωσε ο Σόιμπλε.
Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) έχει ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και η ΕΚΤ έχει πρόσφατα προχωρήσει σε μικρές τροποποιήσεις στο ανακοινωθέν της με ένα τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι υποδεικνύει μια παρόμοια κατεύθυνση.

Brexit και Ευρωπαϊκή Συνθήκη
Παράλληλα ο κ. Σόιμπλε ζήτησε το Brexit να γινει με το λιγότερο δυνατό κόστος για όλες τις πλευρές και δήλωσε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είναι έτοιμοι να προωθήσουν αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη. Ερωτηθείς σχετικά μάλιστα δήλωσε πως σε περίπτωση που ακόμα και σήμερα η Βρετανία αποφασίσει να αλλάξει ρότα και να μην εξέλθει της Ένωσης τότε θα βρει «ανοικτές πόρτες» στην ΕΕ. Τόνισε όμως πως μία τέτοια εξέλιξη «μάλλον δεν είναι πιθανή. Το Brexit είναι μία απόφαση που πρέπει όλοι να αποδεχθούμε».
Αργότερα στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg ο κ. Σόιμπλε δήλωσε «ας ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις και είμαι σίγουρος ότι θα φθάσουμε σε λογικές λύσεις»

Για τα ευρωομόλογα
Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης δήλωσε πως τώρα υπάρχει η ευκαιρία και η δυναμική για μεγαλύτερη Ένωση, πάντα όμως στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Ερωτηθείς για τις φωνές που θέλουν τη δημιουργία ευρωομολόγων, ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δήλωσε πως «η θέση μου είναι μπορούμε να μοιραστούμε το ρίσκο εάν έχουμε τα εργαλεία για να εφαρμόσουμε κοινές αποφάσεις. Εάν δεν το έχουμε αυτό τότε θα οδηγηθούμε σε οικονομική καταστροφή».

Για τις γερμανο-αμερικανικές σχέσεις
Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο του Bloomberg για τις σχέσεις της Γερμανίας με τις ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως οι διμερείς σχέσεις είναι πιο δύσκολες και περίπλοκες. Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ. Αλλά χρειάζονται δύο για να πετύχει αυτό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ευγενικοί», δήλωσε κληθείς να σχολιάσει και τις πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας.

Σόιμπλε
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article142 θέσεις εργασίας στον ΟΣΥ
Next Article Υπεξαίρεση 100.000 ευρώ από τον ΕΦΚΑ στην Πάτρα

Related Posts

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.