• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. για «έκτακτες κρίσεις» και αξιωματικούς σε «μαύρη λίστα»
Ειδήσεις

Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. για «έκτακτες κρίσεις» και αξιωματικούς σε «μαύρη λίστα»

23 Σεπτεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Αναστάτωση προκαλούν στην ΕΛ.ΑΣ αναφορές για έκτακτες κρίσεις ακόμη και τις επόμενες ημέρες.

Αυτός φαινόταν να ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του νέου αρχηγού Αριστείδη Ανδρικόπουλου-αντικατέστησε στις αρχές Αυγούστου τον αποχωρήσαντα λόγω της τραγωδίας στο Μάτι Κ. Τσουβάλα- κι ο οποίος φαίνεται να επεδίωκε αμέσως μετά την ΔΕΘ έκτακτες αλλαγές και βαθιές τομές στην ΕΛ.ΑΣ.

Με κύριο σκεπτικό να αποχωρήσουν πολλοί αξιωματικοί που αποτελούσαν προσωπικές επιλογές του πρώην υπουργού Νίκου Τόσκα και του κ. Τσουβάλα και να μπουν σε καίρια πόστα στελέχη της προσωπικής επιλογής του, όπως συμβαίνει συχνά.

Μάλιστα το τελευταίο διήμερο υπήρξαν δημοσιεύματα ότι «ο κ. Ανδρικόπουλος είχε συντάξει λίστα 22 ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ (σσ.: επί συνόλου 65 του αστυνομικού σώματος, δηλαδή πέντε αντιστρατήγων, 20 υποστρατήγων και 40 ταξιάρχων) που επιθυμεί να αποχωρήσουν από την ΕΛ.ΑΣ στις τωρινές κρίσεις».

Ανάμεσα σε αυτούς υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ και της Ασφάλειας Αττικής, με διαδοχικές επιτυχίες στην εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών κλπ. Επίσης αναφέρθηκε ότι «αυτή η λίστα των 22 ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ παραδόθηκε στη νέα υπουργό Ολγα Γεροβασίλη προς υλοποίηση».

Ομως αυτές οι αναφορές για την λίστα των «22» διαψεύσθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τόσο από το γραφείο της κυρίας Γεροβασίλη αλλά και από τους συνεργάτες του κ. Ανδρικόπουλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» είναι σταθερή η θέληση του κ. Ανδρικόπουλου να προχωρήσει σε καίριες αλλαγές στην Αστυνομία και δεν αρκείται σε μία-δύο μετακινήσεις για την κάλυψη της θέσης του υπαρχηγού που παραμένει κενή, μετά την προώθησή του στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Και γι αυτό εξακολουθεί να μην προχωρά σε αυτή την «απλή» αναπλήρωση. Από την άλλη πλευρά η κυρία Γεροβασίλη φέρεται να μην αποδέχεται την πρόταση για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ ενώ ίδια φαίνεται ότι ήταν η άποψη του πρώην υπουργού Νίκου Τόσκα και η οποία πιθανόν να της έχει μεταφερθεί.

Με κύριο σκεπτικό των πολιτικών προϊσταμένων της Κατεχάκη ότι «δεν υπάρχει κανείς λόγος να αναστατωθεί η ΕΛ.ΑΣ το κρίσιμο φθινόπωρο που διανύουμε μόνο λόγω της στόχευσης του νέου αρχηγού της και με επίκληση την πύρινη καταστροφή στο Μάτι, όπου η ΕΛ.ΑΣ δεν είχε σημαντικές ευθύνες».

Ωστόσο παραμένει άγνωστο τι τελικά θα συμβεί ενώ αυτή η εκκρεμότητα προκαλεί εμπόδια στην λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ και προβλήματα στις σχέσεις κορυφαίων αξιωματικών.

ΠΗΓΗ: TO ΒΗΜΑ

κρίσεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleSüddeutsche Zeitung: H Toυρκία στα πρόθυρα της κατάρρευσης
Next Article Συμψηφισμοί εισφορών ΕΦΚΑ για 250.000 μισθωτούς με μπλοκάκι (ημερομηνίες)

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.