• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Αποκαλύψεις-σοκ για τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης από γαλλικό περιοδικό
Ειδήσεις

Αποκαλύψεις-σοκ για τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης από γαλλικό περιοδικό

13 Απριλίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε ένα άκρως διαφωτιστικό τεύχος, το γαλλικό περιοδικό 60 millions de consommateurs («60 εκατομμύρια καταναλωτές»), γνωστό για τις αποκαλύψεις του στα θέματα διατροφής και υγιεινής, καταγγέλλει «τα τρόφιμα που μας δηλητηριάζουν».

Το τεύχος αποκαλύπτει πώς μπορούμε, για κάθε μάρκα, να βρούμε την κρυφή ζάχαρη, το αλάτι, τα λιπαρά, το πρόσθετα, τα νιτρικά και τα κρυφά φυτοφάρμακα που οι βιομηχανίες μας κρύβουν.

Το εν λόγω περιοδικό, το οποίο εκδίδεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Καταναλωτών, δηλαδή έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος υπόκειται στο Υπουργείο υγείας και κατανάλωσης, περνάει από κόσκινο 100 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και παραθέτει στοιχεία από επίσημες έρευνας υγείας.

Αποκαλύπτει, έτσι, ότι η σκόνη σοκολάτα περιέχει περισσότερη ζάχαρη παρά σοκολάτα, ότι τα γιαούρτια περιέχουν απαγορευμένα πρόσθετα και ότι ο πρώτος ένοχος, η ζάχαρη, συνήθως κρύβεται. Για παράδειγμα, σε ένα μπουκάλι κέτσαπ Heinz των 700 γραμμαρίων, βρίσκει κανείς 8 ντομάτες και 22 κομμάτια ζάχαρη! Δηλαδή σε κάθε κουταλιά κέτσαπ υπάρχει τόση ζάχαρη όσο και σε δύο πολύ γλυκά μπισκότα.

«Το 80% του αλατιού που καταναλώνουν οι Γάλλοι προέρχεται από τα έτοιμα και συσκευασμένα προϊόντα, ενώ το 70% της ζάχαρης προστίθεται στα προϊόντα και κρύβεται», αναφέρει το περιοδικό.

Η ανάγνωση του τεύχους είναι αγχωτική, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ, αλλά προσφέρει όπλα και κλειδιά στους καταναλωτές για να προσεγγίζουν τα τρόφιμα με σωστό τρόπο.

Στον τομέα των κρεατικών, το έγκριτο περιοδικό εξηγεί ότι σε μεγάλες δόσεις το κόκκινο κρέας ευνοεί την εμφάνιση καρκίνων, ειδικά καρκίνων του στήθους για τις γυναίκες. Συμβουλεύει, μάλιστα, να μην καταναλώνουμε πάνω από 500 γραμμάρια κόκκινο κρέας την εβδομάδα, ήτοι 70 γραμμάρια την ημέρα και να καταναλώνουν ακόμη λιγότερο οι γυναίκες άνω των 50 ετών.

Το περιοδικό αποκαλύπτει επίσης τα κρυφά λιπαρά που υπάρχουν στα δημητριακά των παιδιών, τα οποία αποκαλεί «βόμβες λίπους», και ειδικά τις μάρκες Tresor της Kellogg’s και Extra Fruits της Kellogg’s, τις μπάρες δημητριακών, αλλά και τα έτοιμα πιάτα με λαχανικά κλπ.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται από τα γιαούρτια. Το περιοδικό, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει ότι «οι καταναλωτές εξαπατώνται». Ενώ ο νόμος απαγορεύει την χρήση πρόσθετων στα φρέσκα γιαούρτια, οι μεγάλες μάρκες τα χρησιμοποιούν σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά στα γιαούρτια με φρούτα: «Το μείγμα φρούτων χρησιμεύει σαν δούρειος ίππος για να καταστρατηγείται ο νόμος», γράφει.

Για τα φυτοφάρμακα, το περιοδικό συμβουλεύει να προτιμούμε τα βιολογικά προϊόντα, να καθαρίζουμε τα συμβατικά φρούτα και τα λαχανικά, να βουρτσίζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα αγγούρια. «Ένα πέρασμα κάτω από το νερό δεν αρκεί», γράφει το περιοδικό.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΛεπτό προς λεπτό η μοιραία πτήση του Mirage 2000-5: Πως γλίτωσε ο δεύτερος πιλότος
Next Article Ηλεκτρονικά διόδια: Τι θα ισχύσει για τους κατοίκους Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού

Related Posts

Aegean: Μέρισμα 0,80 ευρώ/μετοχή – Στις 26 Μαΐου η πληρωμή στους δικαιούχους

14 Μαΐου, 2025

Θεοδωρικάκος: Το «Made in Greece» να γίνει ένα απόλυτο success story στη ναυπηγική

14 Μαΐου, 2025

Σφίγγει ο κλοιός για τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο για είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ

14 Μαΐου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.