• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»Αυξήθηκαν οι τιμές γραφείων το α’ εξάμηνο – Πτώση για τα καταστήματα
Επιχειρήσεις

Αυξήθηκαν οι τιμές γραφείων το α’ εξάμηνο – Πτώση για τα καταστήματα

3 Νοεμβρίου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, το α' εξάμηνο του 2016 οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών για το σύνολο της χώρας αυξήθηκαν οριακά κατά 0,2% σε σχέση με το β' εξάμηνο του 2015, υποστηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο εξάμηνο κατά το οποίο παρατηρείται οριακή θετική τάση στις τιμές αυτές (0,2% το α' εξάμηνο του 2015 και 0,1% το β' εξάμηνο του 2015). Πιο αναλυτικά, κατά το α' εξάμηνο του 2016 οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας υποχώρησαν κατά 0,5%, ενώ αυξήθηκαν κατά 1,4% στη Θεσσαλονίκη και κατά 0,8% στην υπόλοιπη Ελλάδα σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.

Για το σύνολο του 2015, ο μέσος ρυθμός μεταβολής των ονομαστικών τιμών γραφείων υψηλών προδιαγραφών διαμορφώθηκε στο -0,1% για το σύνολο της Ελλάδος σε σχέση με το 2014, ενώ ο αντίστοιχος μέσος ρυθμός μεταβολής των τιμών ήταν -0,2% για την Αθήνα, -5,2% για τη Θεσσαλονίκη και 1,2% για την υπόλοιπη Ελλάδα (αναθεωρημένα στοιχεία).

Δείκτης μισθωμάτων γραφείων

Το α' εξάμηνο του 2016, τα μισθώματα των γραφείων για το σύνολο της χώρας αυξήθηκαν κατά 0,7% σε σχέση με το β' εξάμηνο του 2015 (προσωρινά στοιχεία), έναντι μείωσης κατά 0,1% και 1,2% το α' και το β' εξάμηνο του 2015 αντίστοιχα.

Δείκτες καταστημάτων

Με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, το α' εξάμηνο του 2016 οι ονομαστικές τιμές καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών παρουσίασαν μείωση 0,8% για το σύνολο της χώρας σε σχέση με το β' εξάμηνο του 2015. Κατά το β' εξάμηνο του 2015 είχε καταγραφεί θετική μεταβολή 0,4%, ενώ το α' εξάμηνο του 2015 είχε καταγραφεί μείωση 3,6%. Πιο αναλυτικά, το α' εξάμηνο του 2016 οι ονομαστικές τιμές καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη μειώθηκαν κατά 1,3% και 1,1% αντίστοιχα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα αυξήθηκαν οριακά κατά 0,2% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.

Για το σύνολο του 2015 και με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, ο μέσος ρυθμός μείωσης των ονομαστικών τιμών καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών διαμορφώθηκε σε 3,5% για το σύνολο της Ελλάδος σε σχέση με το 2014, ενώ ο αντίστοιχος μέσος ρυθμός μείωσης των τιμών ήταν 2,6% για την Αθήνα, 2,5% για τη Θεσσαλονίκη και 5,3% για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δείκτης μισθωμάτων καταστημάτων

Κατά το α' εξάμηνο του 2016, τα μισθώματα των καταστημάτων για το σύνολο της χώρας υποχώρησαν οριακά κατά 0,3% σε σχέση με το β' εξάμηνο του 2015 (προσωρινά στοιχεία). Ο ρυθμός μείωσης των μισθωμάτων καταστημάτων επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό των αμέσως προηγούμενων εξαμήνων (-2,3% το α' εξάμηνο του 2015 και -3,0% το β' εξάμηνο του 2015).




Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤα νοικοκυριά «τρώνε» και τις καταθέσεις τους για να πληρώσουν την εφορία
Next Article Και στα πρακτορεία τα VLTs – Kανονισμός που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης

Related Posts

UBS: Η περιουσία των Ελλήνων ενισχύεται σημαντικά - Πλουσιότερος κατά 7% ο μέσος Έλληνας το 2024

18 Ιουνίου, 2025

Στέγαση: Έξι συνεχόμενα τρίμηνα ανόδου για το κόστος στην Ελλάδα – Πώς επιβαρύνονται οι οικογένειες

18 Ιουνίου, 2025

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 2 Ιουλίου η πληρωμή του καθαρού μερίσματος 0,39 ευρώ/μετοχή

18 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.