• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Αυτοί είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές
Ειδήσεις

Αυτοί είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές

8 Ιανουαρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσονται για τις τράπεζες οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει «κόκκινα» δάνεια και είναι «άφαντοι».

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που διαθέτουν και σημαντικά εισοδήματα και ικανά περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν, επιλέγουν οι τράπεζες να εισάγουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αναφέρει το in.gr.

Οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος των στρατηγικών κακοπληρωτών, το οποίο είχε υποεκτιμηθεί από τις τράπεζες, αποκαλύφθηκαν με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Όπως επισημαίνει στο «Βήμα» κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, ελάχιστα 24ωρα μετά τις πρώτες δημοπρασίες ακινήτων μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας, εμφανίστηκαν στα τραπεζικά καταστήματα δανειολήπτες που ήταν ακόμη και για χρόνια εξαφανισμένοι, ζητώντας τη ρύθμιση της οφειλής τους.

Το προφίλ των στρατηγικά κακοπληρωτών

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτιμάται ότι περίπου οι μισοί από τους οφειλέτες, κυρίως στη στεγαστική πίστη, ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν έστω και ένα μέρος της δόσης τους, έως τώρα αδιαφορούν. Από αυτούς ένα 30% εκτιμάται ότι διαθέτει περιουσία και εισοδήματα.

Οι υπόλοιποι, περίπου το 20%, ναι μεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δεν είναι όμως και... άφραγκοι. Προτιμούν ωστόσο να εξοφλούν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, όπως προς την Εφορία ή τα έξοδα διαβίωσης, αδιαφορώντας τελείως για το υπόλοιπό τους στην τράπεζα.

Κατά μία έννοια δηλαδή, ανήκουν και αυτοί στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών, μιας και παρά τα χαμηλά εισοδήματά τους, δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις των τραπεζών για ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου τους και έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.

Οι τράπεζες θεωρούν ότι για αυτούς τους δανειολήπτες είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης, που θα επιτρέψει την ομαλή αποπληρωμή της οφειλής τους, με χαμηλές καταβολές, χωρίς να τους στραγγαλίζει οικονομικά.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι αρμόδιες διευθύνσεις διαχείρισης επισφαλειών από τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι να προσπαθήσουν να πετύχουν έναν αμοιβαίως επωφελή διακανονισμό.

Εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση, τότε θα ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης του προσημειωμένου ακινήτου.

κόκκινα δάνεια
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΘα πληρώνουν ακριβότερα τον καφέ αν...
Next Article Πάνω από 50 προαπαιτούμενα από τους δανειστές: Ποιοι θα πληρώσουν το... μάρμαρο

Related Posts

Ακίνητα: Τα επόμενα επενδυτικά hot spots - Οι περιοχές που δίνουν υψηλές αποδόσεις

16 Ιουνίου, 2025

Η United Media εξαγόρασε το 50% του Alpha TV

16 Ιουνίου, 2025

Εθνική Τράπεζα: Σε ανοδική τροχιά το ΑΕΠ το 1o τρίμηνο του 2025

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.