• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Βίσκο: Η ΕΚΤ θα αντεπεξέλθει στο QE
Ειδήσεις

Βίσκο: Η ΕΚΤ θα αντεπεξέλθει στο QE

24 Ιουλίου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όποια προβλήματα προκύψουν στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος αγοράς ομολόγων της, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιγκνάσιο Βίσκο.

Μέχρι τώρα, οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής «δεν έχουν αποδείξεις» περί έλλειψης κρατικών ομολόγων που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 1,7 τρισ. Ευρώ, δήλωσε ο κ. Βίσκο. «Δεν έχουμε δει προβλήματα μέχρι τώρα.Αν βρούμε προβλήματα, θα βρούμε τις λύσεις».

Οι ανησυχίες ότι η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει προβλήματα εντάθηκαν καθώς οι επενδυτές στρέφονταν σε αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων» λόγω της απόφασης των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ, κάτι που οδήγησε σε περιορισμό του αριθμού των επιλέξιμων για το QE ομολόγων, καθώς μείωσε σημαντικά τις αποδόσεις τους. Αν και οι αρμόδιοι είναι πιθανό να συζητήσουν πιθανές αλλαγές στο QE στην επόμενη συνεδρίασή τους τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος για αναμένονται ουσιαστικές τροποποιήσεις, εκτός και αν επιδεινωθούν οι οικονομικές προοπτικές, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα μετά τη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου της ΕΚΤ.

«Προφανώς πρέπει να καταλάβουμε πως θα είναι η εκτίμηση των εξελίξεων τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο ποσότητας τους επόμενους μήνες», σημείωσε ο κ. Βίσκο. «Τότε, θα έχουμε μια κανονική συζήτηση», είπε, προσθέτοντας πως οι αξιωματούχοι «έχουμε την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλείαμας για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Οι οικονομολόγοι έχουν «ρίξει» διάφορες επιλογές στο τραπέζι, όπως το χαμήλωμα ή η αφαίρεση της απαίτησης να αγοράζονται ομόλογα μόνο αν οι αποδόσεις τους βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ή υψηλότερα του επιτοκίου καταθέσεων (σήμερα στο -0,4%), η αύξηση του μεριδίου των εκδόσεων χρέους που μπορεί να αγοραστεί, αλλά και αλλαγή της απαίτησης να αγοράζεται χρέος που θα ευθυγραμμίζεται με το μέγεθος της οικονομίας του κάθε κράτους-μέλους.
Ερωτηθείς αν η θα ήταν επιλογή και η αφαίρεση του επωνομαζόμενου «κεφαλαιακού κλειδιού», ο κ. Βίσκο είπε «εξαρτάται. Θα πρέπει να δούμε».

B
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣτο… στόχαστρο 1,5 εκατ. ασφαλισμένοι
Next Article Αποκλείει «κούρεμα» καταθέσεων ο Πάντοαν

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.