• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»ΒΕΑ: Χαριστική βολή για τους μικρομεσαίους
Ειδήσεις

ΒΕΑ: Χαριστική βολή για τους μικρομεσαίους

9 Μαΐου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη σε χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που αδυνατούν να επιβιώσουν, ψηφίζοντας νέες περικοπές, μέσω φοροεπιδρομής και εξοντωτικής αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Οπως αναφέρει το ΒΕΑ, «η αύξηση της φορολόγησης των ΜμΕ από το 26% στο 29%, το μπαράζ έμμεσων φόρων και συνολικά ένα συνονθύλευμα μέτρων, χωρίς σχέδιο, που εξοντώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν μπορεί επ' ουδενί να βαφτιστεί μεταρρύθμιση.

Ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε χθες βράδυ από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή είναι ακραία αντιαναπτυξιακός και ρίχνει στις πλάτες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ένα διπλό, δυσβάστακτο λογαριασμό, με πρόσθετα φορολογικά μέτρα και νέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, χωρίς μάλιστα να μπορεί να εγγυηθεί ότι επαρκεί για να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

Η τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «ρίχνει» τη χαριστική βολή σε όσες επιχειρήσεις κατάφεραν να μείνουν όρθιες τα τελευταία χρόνια της κρίσης, καθώς θα δουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ήδη ελάχιστων εισοδημάτων τους να καταλήγει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στα κρατικά ταμεία.

Το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον προκαλεί αγανάκτηση, απαισιοδοξία και αβεβαιότητα, σε όλους εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν «όρθια» τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και που προφανώς εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν.
Η αύξηση της φορολογίας των μικρών επιχειρήσεων από το 26% στο 29%, η αύξηση του φόρου μερισμάτων σε 15%, η μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 8.636 ευρώ, αλλά και η ενσωμάτωση της αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης, αποτελούν την ταφόπλακα της οικονομίας. Και τα βάρη δεν σταματούν εδώ, καθώς προστίθενται οι ασφαλιστικές αλλαγές ύψους 1,8 δισ. ευρώ, κυρίως με την επιβολή της εξοντωτικής «ασφαλιστικής φορολογίας», από 27% έως 38% σε εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα άγνωστα -προς το παρόν- προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ με τον «αυτόματο κόφτη» του ΔΝΤ, που εκτοξεύει τον λογαριασμό στα επίπεδα των 9 δισ. ευρώ.

Ως εδώ. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει νέα αφαίμαξη εισοδημάτων και περαιτέρω φτωχοποίηση. Η πολιτική που έχει χαράξει και επιχειρεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να βάλει τέλος στην πολυετή ύφεση της οικονομίας, αλλά θα εξαφανίζει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα συνεχίζουμε με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει να ισχυριζόμαστε ότι μόνο με αναπτυξιακές πολιτικές και μέτρα μπορεί να αποφέρει καρπούς μια προσπάθεια για δυναμική, εξωστρεφή και βιώσιμη ανάπτυξη.

D
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠάνω από τις 600μονάδες το Χ.Α.Α.
Next Article Αναστέλλουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.