• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Δίμηνο-φωτιά για ελεύθερους επαγγελματίες με τριπλές εισφορές μέχρι τον Μάρτιο
Ειδήσεις

Δίμηνο-φωτιά για ελεύθερους επαγγελματίες με τριπλές εισφορές μέχρι τον Μάρτιο

23 Ιανουαρίου, 2018Updated:6 Οκτωβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ένα δίμηνο-φωτιά περιμένει τους ελευθέρους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και αγρότες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν παλιές και αναδρομικές εισφορές μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018.

Συγκεκριμένα τα βάρη θα είναι διπλά για 140.000 αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους και μηχανικούς οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον και τις αναδρομικές εισφορές υπέρ επικούρησης ( 7%) και εφάπαξ (4%) του 2017.
Αρχές Μαρτίου, ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών θα δει επιτέλους ελάφρυνση των εισφορών καθώς θα γίνει ο συμψηφισμός με τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2016. Το υπουργείο Εργασίας πάντως που ήδη «τρέχει» το λογισμικό των συμψηφισμών υπολογίζει για το 85% των μη μισθωτών το ύψος των εισφορών θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, αναφέρει το protothema.

Ειδικότερα , ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες καλούνται να καταβάλουν εισφορές τις εξής ημερομηνίες.

-Έως 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές του Δεκεμβρίου.

- Έως 31 Ιανουαρίου γιατροί , δικηγόροι, μηχανικοί και αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του για το έτος 2016 (αφορά όσους δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα), για τις οποίες υπήρξαν διαδοχικές παρατάσεις εντός του 2017.

-Έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές του Ιανουαρίου που θα βασίζονται στα εισοδήματα του 2016. Οι εισφορές του Ιανουαρίου 2018 θα υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος του προηγούμενου έτους (2017) με έκπτωση 15%, χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές. Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα αυξήσει τις εισφορές έως και 20% («καπέλο» έως 37% σε περίπτωση επικούρησης και εφάπαξ)

-Αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμη η ΗΔΙΚΑ να συμψηφίσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται επιστροφή χρημάτων ,θα υποβάλει το iban του σε μια πλατφόρμα και τα χρήματα θα πιστώνονται στον τραπεζικό του λογαριασμό.

-Προς το τέλος Μαρτίου θα αναρτηθούν οι εισφορές που πρέπει να καταβάλλουν δικηγόροι και μηχανικοί για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ .Πρόκειται για μια επιβάρυνση της τάξης του 11% η οποία έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2017, καθώς η εν λόγω επιβάρυνση δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη μέχρι σήμερα στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες θα πληρώσουν εις τριπλούν εισφορές. Η αναδρομική οφειλή θα πληρωθεί σε δόσεις ισάριθμες των μηνών της καθυστέρησης . Αν η καθυστέρηση είναι 15 μήνες , 15 θα είναι και οι δόσεις. Δηλαδή, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει την τρέχουσα εισφορά υπέρ σύνταξη και υγείας , την τρέχουσα εισφορά υπέρ επικούρησης και εφάπαξ και μία ακόμα αναδρομική εισφορά υπέρ επικούρησης και εφάπαξ.

εισφορές Ελεύθεροι επαγγελματίες
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑΣΕΠ: Στην τελική ευθεία η προκήρυξη 8.171 θέσεων στους δήμους
Next Article Citi: «Εμπόδιο» για την ελάφρυνση του χρέους η ανάπτυξη

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Φορολογικές δηλώσεις: Επτά στους δέκα ήδη τις υπέβαλαν - Έρχονται στοχευμένοι ψηφιακοί έλεγχοι από ΑΑΔΕ

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.