• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Δεσμεύσεις από την ΕΕ για το χρέος ζητά το ΔΝΤ
Οικονομία

Δεσμεύσεις από την ΕΕ για το χρέος ζητά το ΔΝΤ

23 Φεβρουαρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ΔΝΤ θέλει σαφή και αναλυτική δέσμευση των εταίρων για την αναδιάρθρωση του χρέους ακόμα και αν αυτή πραγματοποιηθεί σε μελλοντική στάδιο, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπήρξε επικοινωνία Τσίπρα-Λαγκάρντ πρόσφατα με αφορμή την πορεία του προγράμματος.
Ενημερώνοντας δημοσιογράφους στις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε τη θέση του όπως αυτή εκφράστηκε μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε καλωσορίστηκε η πρόοδος που έγινε στην εκπλήρωση των απαιτήσεων των θεσμών σε τομείς κλειδιά αλλά τονίστηκε ότι «χρειάζεται περισσότερη πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές σε άλλα σημαντικά ζητήματα και είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής».

Αναφορικά με την συνάντηση της Κρ. Λαγκάρντ με την καγκελάριο Μέρκελ υποστήριξε ότι σε αυτή η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι είναι επιθυμία του Ταμείου να μετέχει με χρηματοδότηση αλλά αυτό θα γίνει όταν υπάρχουν οι μεταρρυθμίσεις και η ρύθμιση του χρέους.
Είναι η προσέγγιση που έχουμε επαναλάβει εδώ και καιρό, σημείωσε ο Τζέρι Ραις και τόνισε ότι χρειαζόμαστε προκαταβολική συγκεκριμένη δέσμευση για ένα ισχυρό πακέτο στην ελάφρυνση χρέους, το οποίο ωστόσο μπορεί να ενεργοποιηθεί αργότερα.

Για να μπει το ΔΝΤ το θέμα του χρέους είναι εξίσου σημαντικό με τις μεταρρυθμίσεις τόνισε.
Όπως είπε αναμένει να γίνει η συζήτηση για το χρέος αμέσως μετά τις συζητήσεις για τις πολιτικές-μεταρρυθμίσεις. Μόνο μετά από αυτά τα δυο θα μπορέσει το ταμείο να πάει πρόταση χρηματοδότησης στο Δ.Σ.

Αρνήθηκε να προβλέψει πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και σημείωσε ότι πρέπει να αφήσουμε τις συζητήσεις να εξελιχθούν. Ολοι μπαίνουν στις συζητήσεις με την καλύτερη δυνατή διάθεση να κάνουν ότι καλύτερο για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Σε ότι αφορά την επικοινωνία Λαγκάρντ με τον νέο υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, είπε ότι συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, αλλά δεν έδωσε παραπάνω διευκρινήσεις.

Αναφορικά με το θέμα των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία και το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής πριν τον Απρίλιο (σ.σ. οπότε είναι προγραμματισμένη η δημοσιοποίηση των νέων προβλέψεων) με βάση τα νέα δεδομένα υποστήριξε ότι «δεν έχω ενημέρωση ότι θα εκδώσουμε νέες προβλέψεις για την Ελλάδα», απάντησε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο.

Ο ίδιος διέψευσε τα ρεπορτάζ ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ Λαγκάρντ-Μέρκελ για να μπει το Ταμείο στο πρόγραμμα με 5 δισ. ευρώ.
Το Grexit

Ο Τζέρι Ράις ερωτήθηκε και για τους λόγους που δεν υπάρχει ανάλυση του ΔΝΤ που να εξηγεί γιατί η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος του ευρώ ή όχι.
Όπως απάντησε είναι επιθυμία της χώρας να διατηρήσει την θέση της στην ευρωζώνη και είναι επίσης προτεραιότητα για τις άλλες χώρες-μέλη. Αυτά είναι σημαντικές παράμετροι που το Ταμείο λαμβάνει υπόψη.

Σε ερώτηση εάν είναι καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη ο ίδιος απάντησε «ναι».

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article8 προσλήψεις στο Δήμο Καισαριανής
Next Article «Ναι» σε ισορροπημένη συμφωνία, λέει η Κομισιόν

Related Posts

ΔΥΠΑ: Ξεπέρασαν τα €750 εκατ. οι δαπάνες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

3 Ιουλίου, 2025

ΙΕΛΚΑ: Μειωμένες κατά 0,35% ήταν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο

3 Ιουλίου, 2025

Κεραμέως: Έσπασε το φράγμα του 8% η ανεργία τον Μάιο

3 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.