• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Διαγωνισμοί από τον ΟΑΣΑ για 1.300 λεωφορεία
Ειδήσεις

Διαγωνισμοί από τον ΟΑΣΑ για 1.300 λεωφορεία

9 Μαρτίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός, ο οποίος θα οδηγήσει σε αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών, αποτελεί στοίχημα της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ακύρωσή του λόγω προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Στη συνέχεια αποφασίστηκε ότι οι όροι του διαγωνισμού δεν ευνοούν τις συνθήκες ανταγωνισμού, με κυριότερο εμπόδιο την πρόβλεψη για πολυετή συντήρηση του στόλου από τον ανάδοχο.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια του νέου στόλου που θα αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο της Αθήνας και μέρος αυτού της Θεσσαλονίκης, έχει απασχολήσει επί μήνες την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, η οποία φαίνεται ότι καταλήγει στην οριστική μορφή του, τον αριθμό των οχημάτων και το μείγμα αυτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση για προμήθεια συνολικά 1.300 λεωφορείων εκ των οποίων τα 300 θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί μέσω δύο διαγωνισμών, με τον πρώτο να δρομολογείται το προσεχές διάστημα (το αργότερο το επόμενο φθινόπωρο) και θα αφορά συνολικά 600 οχήματα.

Ως προς τον πρώτο διαγωνισμό, θα περιλαμβάνει την αγορά 200 ηλεκτρικών, 200 φυσικού αερίου και 200 ντίζελ. Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (μέσω ΕΤΕπ) αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα. Το κόστος προμήθειας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 200 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου θα προέρχεται από την ΕΤΕπ όσο και από την ανακατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην παρούσα φάση το υπουργείο Υποδομών επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται ότι καμία από τις συμμετέχουσες εταιρείες δεν θα μπορεί να αναλάβει άνω του 50% του έργου.

Ο μικρότερος αριθμός αναδόχων που προβλέπεται είναι δύο, ωστόσο δεν αποκλείεται η συμμετοχή να προέρχεται από περισσότερες εταιρείες, καθώς κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί (εφόσον το επιθυμεί) να υποβάλει, για παράδειγμα, προσφορά για μία μόνο κατηγορία οχημάτων. Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του 2021, ώστε εντός εξαμήνου να ξεκινήσει η σταδιακή άφιξη των λεωφορείων.

Ο πρώτος διαγωνισμός αναμένεται να εξυπηρετήσει την Αθήνα με περίπου 450 λεωφορεία και τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή την πρώτη φάση, από τα 600 λεωφορεία τα περίπου 450 προορίζεται να δρομολογηθούν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα 150 στη Θεσσαλονίκη.

Ο δεύτερος διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα το 2021. Θα περιλαμβάνει περίπου 750 λεωφορεία, ενώ εκτιμάται ότι σε δεύτερο χρόνο θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα ως προς το μείγμα καυσίμου. Στελέχη του υπουργείου Υποδομών προσανατολίζονται στην αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών λεωφορείων στον δεύτερο διαγωνισμό, με στόχο φυσικά τη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΟΑΣΑ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΚορωνοϊός: Γιατί οι Ευρωπαίοι διστάζουν να κλείσουν τα σχολεία
Next Article Σταϊκούρας: «Η ΕΚΤ πιστοποιεί την εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες»

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.