• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Business World»Διεθνείς αγορές: «Παγώνει» ο εμπορικός πόλεμος
Business World

Διεθνείς αγορές: «Παγώνει» ο εμπορικός πόλεμος

21 Μαΐου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι μετοχές, οι τιμές του πετρελαίου και το δολάριο καθώς «πάγωσε» ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, ενώ στην Ευρώπη, το ιταλικό κόστος δανεισμού αυξήθηκε και το χρηματιστήριο του Μιλάνο υποχώρησε καθώς τα δύο αντισυστημικά κόμματα βρέθηκαν ένα βήμα πιο κοντά στην εξουσία.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ θετική ήταν η συνεδρίαση στην Ασία.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι «παγώνει» ο αμερικανικός εμπορικός πόλεμος με την Κίνα ύστερα από συμφωνία να αποσύρουν τις απειλές τους για τους δασμούς που δημιούργησαν αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές φέτος, αναφέρει το in.gr.

Ο Μνούτσιν και ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Λάρι Κάντλοου, δήλωσαν ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Κινέζων και Αμερικανών διαπραγματευτών το Σάββατο δημιουργεί ένα πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εμπορικές ανισορροπίες στον μέλλον.

Ο Στεφάν Μπαρμπιέ ντε λα Σερ, αναλυτής στην Makor Capital Markets, επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεδομένης της έλλειψης των λεπτομερειών που έχουν γίνει γνωστές για τη συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για ένα καθοριστικό σημείο καμπής. Πρόσθεσε ότι μια σειρά από ερωτήματα, όπως οι προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και τα αυξανόμενα επιτόκια, αναμένεται να κρατήσουν τους επενδυτές σε επιφυλακή.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε νωρίτερα άνοδο περίπου 0,40% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων ενώ το ευρώ υποχώρησε κατά 0,44% στο 1,1723 δολάριο.

Το ενιαίο νόμισμα δεχόταν πιέσεις καθώς η Λέγκα και το Κίνημα 5 Αστέρων στην Ιταλία συμφώνησαν στον υποψήφιο που θα τεθεί επικεφαλής της σχεδιαζόμενης κυβέρνησης συνεργασίας και θα εφαρμόσει τα σχέδια για τις δαπάνες, που κάποιοι επενδυτές πιστεύουν ότι απειλούν τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017 ενώ το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε πτώση 1,1%.

Σταθερές στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριάμισι ετών διατηρούνταν οι τιμές του πετρελαίου χάρη στην αποκλιμάκωση των εντάσεων σε ό,τι αφορά το εμπόριο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 0,6% στα 78,97 δολάρια το βαρέλι.

εμπορικός πόλεμος
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΞεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 5066 δασοπυροσβέστες
Next Article ΔΕΗ: 8 θέσεις εργασίας στη Διεύθυνση Υπηρεσιών Στέγασης

Related Posts

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου: Πέρασαν τα πρώτα αυτοκίνητα (Εικόνες - Βίντεο)

1 Αυγούστου, 2025

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Αύγουστο

1 Αυγούστου, 2025

Από Σεπτέμβριο δωρεάν φαρμακευτική αγωγή για την παχυσαρκία - Οι προϋποθέσεις

1 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.