• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Δημόσιος Τομέας»Δικαίωση από το ΣτΕ για 11 αδιόριστούς αναπληρωτές και ωρομίσθιούς καθηγητές φυσικής αγωγής
Δημόσιος Τομέας

Δικαίωση από το ΣτΕ για 11 αδιόριστούς αναπληρωτές και ωρομίσθιούς καθηγητές φυσικής αγωγής

29 Οκτωβρίου, 2017Updated:29 Οκτωβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 11 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι είχαν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2008 αλλά δεν είχαν διορισθεί. Δικαιώθηκαν, καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική η σχετική διάταξη του νόμου 3687/2008 για την πρόσληψη (διορισμό) των εκπαιδευτικών με ποσόστωση, αναφέρει το newmoney.

Οι 11 εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του έτους 2009 με τις οποίες: 1) Καθορίστηκε σε 200 ο αριθμός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ-ΙΙ φυσικής αγωγής προς διορισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 1/5 βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του νόμου 3687/2008 (30μηνιτών) του σχολικού έτους 2009 - 2010, 2) Καθορίστηκε σε 196 ο αριθμός των εκπαιδευτικών (24μηνιτών) του σχολικού έτους 2009 - 2010 και 3) Διορίστηκαν για το σχολικό έτος 2009 - 2010 συνολικά 396 (200 συν 196) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ-ΙΙ φυσικής αγωγής κατ΄ εφαρμογή του νόμου 3687/2008.

Κατ΄ αρχάς το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ επισημαίνει ότι οι διατάξεις του άρθρου 5 παράγραφοι 1 και 2 του νόμου 3687/2008 είναι αντισυνταγματικές (αντίθετες στα άρθρα στα 4 και 103 παράγραφος 7 του Συντάγματος) και ανίσχυρες.

Για το λόγο αυτό έγινε δεκτή η αίτηση των 11 εκπαιδευτικών και ακυρώθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις κατά το σκέλος εκείνο που με αυτές πραγματοποιήθηκε η πλήρωση των θέσεων των εκπαιδευτικών του κλάδου φυσικής αγωγής (κατά παράλειψη των 11 προσφευγόντων στο ΣτΕ), «με διορισμό κατ΄ εφαρμογή των αντισυνταγματικών διατάξεων του άρθρου 5 παράγραφοι 1 και 2 του νόμου 3687/2008, οι οποίοι είτε είχαν συμπληρώσει 30μήνη προσπέρασα την 30.6.2008 είτε είχαν συμπλήρωση 24μήνη προϋπηρεσία και είχαν λάβει τη βαθμολογική βάση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ».
Σημειώνουν οι δικαστές του ΣτΕ ότι ο διορισμός σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, με βάση την πραγματική τους προϋπηρεσία, στηρίζεται σε κριτήρια προκαθορισμένα και αντικειμενικά.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι η υπόθεση λόγω της αντισυνταγματικότητας δεν πρέπει να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση, καθώς με την υπ΄ αριθμ. 527/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 9 παράγραφοι 8 και 9 του νόμου 3687/2008 οι οποίες έχουν ταυτόσημο περιεχόμενο με τις διατάξεις του άρθρου 5 παράγραφοι 1 και 2 του ίδιου νόμου.
Έτσι, το ΣτΕ ανέπεμψε την υπόθεση στο υπουργείο Παιδείας να πράξει τα νόμιμα και επέβαλε στο Ελληνικό Δημόσιο δικαστική δαπάνη 920 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2015 (527/2015) έχει κρίνει ότι η κατανομή των προσλήψεων των εκπαιδευτικών (60%-40%) που έγινε με το νόμο 3848/2010 είναι αντισυνταγματική και δικαίωσε 85 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι προσελήφθηκαν κατά τον διαγωνισμό του 2008.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 527/2105 απόφασή της έκρινε ότι η επίμαχη κατανομή των εκπαιδευτικών που έγινε το 2010 προσκρούει στα άρθρα 4 και 105 του Συντάγματος, δηλαδή στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

ΣτΕ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleH κλήρωση του ΛΟΤΤΟ 29-10-2017
Next Article H κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ 29-10-2017

Related Posts

Ανεξάρτητη Αρχή κατά της ακρίβειας: Πότε τίθεται σε λειτουργία – Πώς θα λειτουργεί

17 Ιουνίου, 2025

€250 κάθε Νοέμβριο: Πώς γίνεται η αίτηση και ποιοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια – Τι να προσέξετε

17 Ιουνίου, 2025

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση της ΣΣΑΣ ύψους 3,5 εκατ. ευρώ

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.