• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»ΔΝΤ : Υπέρ της αύξησης της φορολόγησης των πλουσίων
Ειδήσεις

ΔΝΤ : Υπέρ της αύξησης της φορολόγησης των πλουσίων

10 Ιανουαρίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εξετάσουν την ενίσχυση της φορολόγησης των πλουσιότερων τμημάτων των κοινωνιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες, σημείωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σε ανάρτησή της, η επικεφαλής του IMF σημειώνει ότι η ανισότητα έχει καταστεί «μία από τις πλέον περίπλοκες και ανησυχητικές προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία» την τελευταία δεκαετία, αναφέρει το in.gr.

Δηλώνει ωστόσο αισιόδοξη ότι εκείνοι οι οποίοι χαράζουν πολιτικές έχουν τη δύναμη και τη θέληση να φέρουν πραγματική αλλαγή στον συγκεκριμένο τομέα, παρά την πολιτική δυσκολία των μεταρρυθμιστικών τομών.

Ενοχλητική πρόκληση

Όπως μεταδίδει το CNBC σε ανάρτησή της στο blog του Ταμείου, η Κρισταλίνα Γεοργκίεβα, διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, χαρακτήρισε την ανισότητα ως «μία από τις πιο περίπλοκες και ενοχλητικές προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία» κατά την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν την εξουσία να επιφέρουν πραγματική αλλαγή, παρά τις πολιτικές δυσκολίες εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ πρότεινε στις κυβερνήσεις να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους και να εξετάσουν την προοδευτικά αυξανόμενη φορολογία.

Αυξανόμενη φορολογία

«Η προοδευτικά αυξανόμενη φορολογία αποτελεί βασικό στοιχείο της αποτελεσματικής δημοσιονομικής πολιτικής», ανέφερε.

«Στην κορυφή της κατανομής του εισοδήματος, η έρευνά μας δείχνει ότι οι φορολογικοί συντελεστές μπορούν να αυξηθούν χωρίς να θυσιαστεί η οικονομική ανάπτυξη».

Το ΔΝΤ υπερασπίζεται από καιρό τις προοδευτικά αυξανόμενες φορολογικές πολιτικές, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν ένα από τα τρία βασικά μέσα αντιμετώπισης της ανισότητας.

Τα άλλα δύο είναι η αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων, που θα επέφερε την αύξηση της συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και η αναδιάρθρωση των πολιτικών για τις κοινωνικές δαπάνες, με τη διάθεση κονδυλίων σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και τις συντάξεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση της ανισότητας στον πλούτο.

ΔΝΤ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article4 «πακέτα» θέσεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Next Article 7 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής

Related Posts

Χρυσός: Ποιες χώρες κρατούν τα μεγαλύτερα αποθέματα

17 Ιουνίου, 2025

Ενιαίο Μητρώο Παροχών: Ψηφιακός φάκελος για όλα τα επιδόματα – Τι αλλάζει για πολίτες και φορείς

17 Ιουνίου, 2025

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.