• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»ΕΝΦΙΑ : Ξεκινάει συμψηφισμός με τον φόρο εισοδήματος
Ειδήσεις

ΕΝΦΙΑ : Ξεκινάει συμψηφισμός με τον φόρο εισοδήματος

26 Σεπτεμβρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τους  αυτόματους συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου εισοδήματος με τον ΕΝΦΙΑ αλλά και με βεβαιωμένες, ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές οι οποίες δεν έχουν ρυθμιστεί άρχισε να τρέχει η εφορία.

Πάνω από 500.000 φορολογούμενοι ενημερώνονται  μέσω email ή μηνύματος στο κινητό ότι δεν θα λάβουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος καθώς αυτή θα συμψηφιστεί με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές, όπως για παράδειγμα με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν φέτος, αναφέρει το in.gr.

Τα μηνύματα είναι τυποποιημένα και αναφέρουν: «Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015- 2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Eκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet (www.aade.gr)».

Οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν ότι τα ποσά επιστροφών φόρου εισοδήματος, τα οποία δικαιούνται οι φορολογούμενοι επιτρέπεται να συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δηλαδή με φόρους οι οποίοι έχουν μεν βεβαιωθεί στο ΑΦΜ του φορολογούμενου αλλά η προθεσμία πληρωμής τους δεν έχει λήξει.

Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Από τη στιγμή που αναρτήθηκαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ενεργοποιήθηκε και η διαδικασία συμψηφισμού του φόρου ακινήτων με τυχόν επιστροφές φόρου εισοδήματος.

Η φετινή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οδήγησε σε υποχρέωση επιστροφών φόρου συνολικού ύψους 362,7 εκατ. ευρώ για 967.127 φορολογούμενους . Η ΑΑΔΕ έχει ανακοινώσει ότι στις 24 Μαΐου, κατέβαλε επιστροφές φόρου σε 84.317 φορολογούμενους ενώ λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είχε γίνει άλλη μια πληρωμή σε περίπου 165.000 φορολογούμενους δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος.

Με αυτά τα δεδομένα, περίπου 700.000 φορολογούμενοι περιμένουν ακόμα τις επιστροφές φόρου για τα εισοδήματα που δήλωσαν για το 2018. Εάν στο μεταξύ βεβαιώθηκε ΕΝΦΙΑ στο ίδιο ΑΦΜ, οι επιστροφές κατά το μέρος που καλύπτουν τις οφειλές δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Για παράδειγμα:

Εάν ένας φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου 300 ευρώ και χρωστάει πέντε δόσεις ΕΝΦΙΑ των 30 ευρώ, η ΑΑΔΕ θα συμψηφίσει τα 150 ευρώ και θα επιστρέψει (κάποια στιγμή) τα υπόλοιπα 150 ευρώ.

Εάν η επιστροφή είναι 300 ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ πέντε δόσεις των 100 ευρώ, ο φορολογούμενος θα κληθεί να καταβάλλει μόνο τις δύο τελευταίες δόσεις των 100 ευρώ έχοντας παρακρατήσει προκαταβολικά τις τρεις πρώτες.

ΕΝΦΙΑ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΜητσοτάκης στο Bloomberg: «Η Ελλάδα success story της Eυρωζώνης τα επόμενα χρόνια» (Video)
Next Article Τι συζήτησαν Μητσοτάκης με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη (Photos)

Related Posts

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση της ΣΣΑΣ ύψους 3,5 εκατ. ευρώ

17 Ιουνίου, 2025

Χρυσός: Ποιες χώρες κρατούν τα μεγαλύτερα αποθέματα

17 Ιουνίου, 2025

Ενιαίο Μητρώο Παροχών: Ψηφιακός φάκελος για όλα τα επιδόματα – Τι αλλάζει για πολίτες και φορείς

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.