• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Business World»Επετεύχθη προφορική συμφωνία για το... μάρμαρο του Brexit
Business World

Επετεύχθη προφορική συμφωνία για το... μάρμαρο του Brexit

1 Δεκεμβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στον οικονομικό διακανονισμό του Brexit με τη Βρετανία, ανέφερε απόψε στο πρακτορείο Reuters ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι το Λονδίνο δεσμεύεται να καταβάλει μέρος των υποχρεώσεών του στους προϋπολογισμούς της Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το «διαζύγιο».

«Η επίσημη προσφορά δεν έχει υποβληθεί, αλλά ανεπισήμως έχει συμφωνηθεί σε τέτοιο βαθμό που αν δεν αποφασίσει κανείς να κάνει πλήρη στροφή την τελευταία στιγμή, όλα θα πάνε καλά», είπε ο αξιωματούχος αυτός μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές δήλωναν δημοσίως ότι εξακολουθούν να εργάζονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας όχι μόνο για την οικονομική διευθέτηση αλλά και για τα δύο άλλα βασικά ζητήματα, τα δικαιώματα των πολιτών και τα σύνορα με την Ιρλανδία.

Πάντως, οι Βρυξέλλες εμφανίζονταν πιο «αισιόδοξες» ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι την επόμενη Δευτέρα, ώστε στη σύνοδο κορυφής της 14ης-15ης Δεκεμβρίου οι ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν το πράσινο φως για να ξεκινήσει η συζήτηση για τη μελλοντική εμπορική σχέση.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Brexit δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει την πληροφορία του πρακτορείου.

Την Τετάρτη, η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε «εικασίες» τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ότι υπερδιπλασίασε την προσφορά της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα καταβάλει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι δεν έχει συζητηθεί ένας ακριβής αριθμός και αυτό γιατί τα ποσά που θα καταβληθούν στο μέλλον θα εξαρτηθούν από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως για παράδειγμα από το πώς θα εξελιχθεί η ισοτιμία στερλίνας-ευρώ ή από την ανάπτυξη στη βρετανική και την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Γενικά, είναι έτοιμοι να πληρώσουν ένα δίκαιο τίμημα για να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση. Αυτό θέλουν» οι Βρετανοί, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. «Θέλουν όσο το δυνατόν συντομότερα να λύσουν τα προβλήματα της μεταβατικής περιόδου επειδή φοβούνται ότι οι εταιρείες θα αρχίσουν να φεύγουν», συνέχισε, εξηγώντας ότι, γενικά μιλώντας, το Λονδίνο «θα πληρώσει όλα όσα θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Brexit
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑυτοί είναι οι νικητές της πρώτης... φορολοταρίας!
Next Article Πίσω από την μάχη για το «Υγεία»

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.