• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»ΕΦΚΑ: Από 2 Φεβρουαρίου τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές
Οικονομία

ΕΦΚΑ: Από 2 Φεβρουαρίου τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές

1 Φεβρουαρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση οδηγείται η αποστολή ειδοποιητηρίων σε 1,4 εκατ. ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ενδεικτικό της πολυπλοκότητας του νέου συστήματος αλλά και των ασαφειών του νόμου που διαπιστώνονται στην πράξη.

Πλέον, ο στόχος που τίθεται από τη διοίκηση του υπερταμείου είναι να ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία εκτιμάται ότι θα ανοίξει και η ειδική εφαρμογή για άμεση ενημέρωση, μέσω της ιστοσελίδας www.efka.gov.gr.

Εφόσον αυτό επιτευχθεί, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό TAXIS και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους.

Αναλυτικά, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών θα ξεκινούσε από τις 23 Ιανουαρίου, τελικά φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί πριν από την ερχόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ενημερωθούν στην κυριολεξία τελευταία στιγμή, καθώς οι εισφορές πρέπει να καταβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Πρόβλημα υπάρχει με την παράλληλη απασχόληση, καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εκτιμούν ότι θα υπάρξει παράταση στις πληρωμές, μέχρι το σύστημα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Επισημαίνουν, δε, ότι τα πρώτα ειδοποιητήρια θα καταγράφουν τις εισφορές τόσο του Ιανουαρίου όσο και του Φεβρουαρίου. Αλλωστε, όπως σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τα ειδοποιητήρια δεν θα αποστέλλονται συνέχεια.

Η ενημέρωση θα είναι «ηλεκτρονική» και η πληρωμή θα γίνεται μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ), με εντολές πληρωμής ή άμεση χρέωση λογαριασμού, με έναν διακριτό κωδικό εντολής 25 ψηφίων.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ύστερα από ενημέρωση του υπουργείου Εργασίας επισημαίνει πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι εκτός πεδίου εφαρμογής της παραγράφου 9 του άρθρου 39 για τους απασχολουμένους σε έως δύο εργοδότες, καθώς δεν εκδίδουν δελτία παροχής υπηρεσιών.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤι αλλαγές φέρνει ο νόμος για τα αυθαίρετα
Next Article Ο «δούρειος ίππος», ο Τραμπ και το ΔΝΤ

Related Posts

€250 κάθε Νοέμβριο: Πώς γίνεται η αίτηση και ποιοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια – Τι να προσέξετε

17 Ιουνίου, 2025

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση της ΣΣΑΣ ύψους 3,5 εκατ. ευρώ

17 Ιουνίου, 2025

Ενιαίο Μητρώο Παροχών: Ψηφιακός φάκελος για όλα τα επιδόματα – Τι αλλάζει για πολίτες και φορείς

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.