• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Εργασία»«Ζούγκλα» η αγορά εργασίας: Κουπόνια αντί μισθού και προσλήψεις μέσω… Βουλγαρίας!
Εργασία

«Ζούγκλα» η αγορά εργασίας: Κουπόνια αντί μισθού και προσλήψεις μέσω… Βουλγαρίας!

31 Ιανουαρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Eφευρετικοί» οι εργοδότες ανακάλυψαν νέους τρόπους να φοροδιαφεύγουν και να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, πληρώνοντάς τους με κουπόνια και κάρτες!

Μεγάλες εταιρίες αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ. Μάλιστα διατείνονται ότι με τον τρόπο αυτό στοχεύουν τάχα «στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων και την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους».

Στην πραγματικότητα υποκαθιστούν μέρος της μισθοδοσίας, κυρίως έκτακτες αποδοχές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες, κλπ), υποχρεώνοντας τους εργαζομένους τους να λαμβάνουν αντί αποδοχών, για την πρόσθετη ή και την κανονική εργασία, τα εκπτωτικά κουπόνια που πλασάρουν συγκεκριμένες εταιρίες «κουπονιών».

Η δεύτερη νέα «μόδα» που συναντάμε ολοένα και περισσότερο τους τελευταίους μήνες, είναι οι προσλήψεις στη Βουλγαρία αλλά για εργασία στην Ελλάδα καθώς και οι βουλγάρικες και κυπριακές προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες.

Η νέα "μόδα" επιτάσσει εταιρείες logistics, συμβούλων, πωλήσεων, διαδικτυακών υπηρεσιών και γενικότερα δραστηριοτήτων που απαιτούν εργασία εκτός γραφείου να ιδρύουν εταιρείες στη γείτονα χώρα και να προσλαμβάνουν Έλληνες εργαζόμενους με έδρα το εξωτερικό, ανοίγουν λογαριασμούς μισθοδοσίας στη Βουλγαρία και απασχολούν εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Η μισθοδοσία έρχεται στην Ελλάδα με prepaid cards με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώνονται, αφού δεν εισπράττουν απολύτως τίποτα.

Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις είναι παράνομες, αφού ούτε πληρωμή μισθού σε είδος επιτρέπεται, ούτε εργασία εντός της Ελληνικής Επικράτειας με πρόσληψη σε άλλη χώρα.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που καταγγέλλει αυτά τα περιστατικά καλεί το ΣΕΠΕ σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές και την Οικονομική Αστυνομία, να ξεκινήσουν εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου εν τη γενέσει, διότι οι εργαζόμενοι είναι πραγματικά απροστάτευτοι σε μια αγορά εργασίας πραγματική "ζούγκλα".

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας «οι εργοδότες εφαρμόζουν τρόπους εισφοροδιαφυγής και αντικατάστασης του μισθού με..."αντίδωρα". Εδώ και τώρα επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις, ισχυρές εργασιακές σχέσεις, ισχυρούς εργαζόμενους. Να μπει φραγμός και τέλος στην ασυδοσία».

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟι καρέκλες τους τρίζουν για τα καλά…
Next Article 2.378 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μέσα στον Ιανουάριο (αναλυτική λίστα)

Related Posts

ΔΥΠΑ: Ξεπέρασαν τα €750 εκατ. οι δαπάνες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

3 Ιουλίου, 2025

ΙΕΛΚΑ: Μειωμένες κατά 0,35% ήταν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο

3 Ιουλίου, 2025

Κεραμέως: Έσπασε το φράγμα του 8% η ανεργία τον Μάιο

3 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.