• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Θεοχάρης: «Ο ελληνικός τουρισμός θα κάνει νέα ρεκόρ το 2020»
Ειδήσεις

Θεοχάρης: «Ο ελληνικός τουρισμός θα κάνει νέα ρεκόρ το 2020»

5 Νοεμβρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την εκτίμηση ότι « το 2020 θα σπάσει ακόμα πιο μεγάλα ρεκόρ και στην ποιότητα και στην ποσότητα του τουρισμού» εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για την Παγκόσμια Έκθεση για τον Τουρισμό, τη World Travel Market – WTM.

Ο κ. Θεοχάρης αφού επισκέφτηκε τα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και είχε επαφές με στελέχη των κυριότερων παικτών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους όπου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού.

Όπως είπε “Κλείνουμε τη χρονιά δυνατά και κοιτάζουμε το 2020 με αισιοδοξία. Με σκληρή δουλειά και με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα το 2020 θα σπάσει ακόμα πιο μεγάλα ρεκόρ και στην ποιότητα και στην ποσότητα. Η ποιότητα, η βιωσιμότητα και η αυθεντικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αποτελεί τη βάση της στρατηγικής μας”.

Σχετικά με το Brexit ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι θα έχουμε θετικά και όχι αρνητικά αποτελέσματα λέγοντας ότι “Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το γεγονός όμως ότι αρχίζει να υπάρχει ένα πλαίσιο, εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει τον κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας να προγραμματίσει τις διακοπές του με μεγαλύτερη σιγουριά. Άρα εκτιμούμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και όχι αρνητικά”.

Τι ανέφερε για την Thomas Cook

“Το κλείσιμο της Thomas Cook βρήκε την Ελληνική Κυβέρνηση με ισχυρά αντανακλαστικά. Κινήθηκε γρήγορα για να στηρίξει αυτούς που είχαν πρόβλημα και το εγχώριο τουριστικό προϊόν βγήκε ισχυρό. Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τις χρονιές που έρχονται. Ήδη η ζήτηση από τις αεροπορικές εταιρείες να αντικαταστήσουν τις χαμένες θέσεις της Thomas Cook αλλά και από τα travel agencies να κάνουν συμφωνίες με τα ξενοδοχεία που είχαν συμφωνίες με την Thomas Cook και τις έχασαν είναι πολύ αυξημένη και ισχυρή. Εμείς από τη μεριά μας θα ξεκινήσουμε τη διαφημιστική καμπάνια πολύ νωρίτερα απ’ ότι συνέβαινε κατά το παρελθόν. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε τους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού”.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τον ανταγωνισμό 

“Το υπουργείο Τουρισμού παρακολουθεί τον ανταγωνισμό και κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ως οφείλει να το κάνει στηρίζοντας το ισχυρό ελληνικό τουριστικό προϊόν. Όμως μεσομακροπρόθεσμα δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό. Όσο υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή μας, στη Ν.Α. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική και στη γειτονιά, αυτό θα αυξήσει τις τουριστικές ροές στην περιοχή και θα μεγαλώσει την πίτα. Η χώρα μας έχει ένα πολύ ισχυρό προϊόν και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε”, δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Τουρισμός
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΘέσεις εργασίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Next Article Προσλήψεις κτηνιάτρων στο Δήμο Ιωαννιτών

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.