• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Καλλιάνος: Άνοιξη έως την Καθαρή Δευτέρα - Κακοκαιρία από την Τρίτη
Ειδήσεις

Καλλιάνος: Άνοιξη έως την Καθαρή Δευτέρα - Κακοκαιρία από την Τρίτη

10 Μαρτίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο από την Τρίτη θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη ένα αρκετά ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς την περιοχή μας και θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους(την Τετάρτη), σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα ορεινά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνος.

Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα με ανοιξιάτικες συνθήκες

Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, νοτιάδες έως και 6 μποφόρ στα πελάγη και θερμοκρασίες ανεβασμένες για την εποχή, που τοπικά στα πεδινά ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξουν τους 23-24°C και πιθανότατα πολύ τοπικά στη Φθιώτιδα και την Αργολίδα ακόμη και τους 25°C αντίστοιχα. Στην Αθήνα ο καιρός το επόμενο διήμερο θα είναι εξαιρετικός με τον υδράργυρο στους 23°C κατά μέση τιμή.

Από το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας θα συννεφιάσει

Η Καθαρή Δευτέρα, αν και ανοιξιάτικη, θα είναι μια μεταβατική ημέρα διότι παρόλο που αρχικά θα επικρατήσει ανοιξιάτικος καιρός και ζέστη, από το μεσημέρι και έπειτα οι λίγες αραιές νεφώσεις θα έχουν την τάση να πυκνώσουν αρκετά έως και τις βραδινές ώρες. Μέχρι εκεί όμως, δεν περιμένουμε να βρέξει (τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές της χώρας) την Καθαρά Δευτέρα.

Βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει κακοκαιρία την Τρίτη και Τέταρτη

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ένα αρκετά βαθύ (αρκετά ισχυρό δηλαδή) βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς την περιοχή μας και ο καιρός σταδιακά θα καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές του Ιονίου, της Ηπειρωτικής Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης) και του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου. Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βόρεια, θα παραμείνουν όμως οι βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (και στην Αττική προφανώς) αλλά και στο Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν.

Χιόνια στα ορεινά, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Λόγω των ισχυρών βοριάδων που θα επικρατήσουν στα πελάγη την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά. Ασφαλώς λόγω της πυκνής νεφώσεις και της μεταφοράς ψυχρότερων αερίων μαζών θα έχει ξεκινήσει σταδιακά η πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη, όμως την Τετάρτη η πτώση θα κορυφωθεί και επομένως σε σχέση με την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε υποχώρηση του υδραργύρου κατά 8-9°C και πιθανότατα τοπικά ακόμη και 10°C.

Ωστόσο, στη βόρεια Ελλάδα η πτώση θα είναι σημαντικότερη και έτσι μέσα σε 48 ώρες (Από την Καθαρά Δευτέρα έως και την Τετάρτη) η υποχώρηση του υδραργύρου θα αγγίξει ακόμη και τους 12°-13°C. Οι άνεμοι την Τρίτη θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν στα πελάγη φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ (τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω).

Οι θερμοκρασίες

ΑΘΗΝΑ:

Κυριακή: 24°C

Καθαρά Δευτέρα: 23-24°C

Τρίτη: 15-16°C

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Κυριακή: 21-22°C

Καθαρά Δευτέρα: 21-22°C

Τρίτη: 12-13°C

ΠΑΤΡΑ:

Κυριακή: 20°C

Καθαρά Δευτέρα: 19-20°C

Τρίτη: 15°C

ΛΑΡΙΣΑ:

Κυριακή: 22°C

Καθαρά Δευτέρα: 22°C

Τρίτη: 13°C

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Κυριακή: 20°C

Καθαρά Δευτέρα: 20°C

Τρίτη: 17°C

ΦΛΩΡΙΝΑ:

Κυριακή: 19°C

Καθαρά Δευτέρα: 18°C

Τρίτη: 6-7°C

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑλλαγές στη στρατιωτική θητεία - Τι ισχύει για πολύτεκνους και ανυπότακτους
Next Article Φορολογικές δηλώσεις: Προσοχή στις παγίδες φόρου

Related Posts

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025

Γεύμα της Εθνικής Τράπεζας με αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου του Yale

16 Ιουνίου, 2025

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.