• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Κορκίδης: Οι φόροι κρατούν χαμηλά το τζίρο
Οικονομία

Κορκίδης: Οι φόροι κρατούν χαμηλά το τζίρο

19 Αυγούστου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τα "καλοκαιρινά μελτέμια" έρχονται φέτος, το φθινόπωρο, για νοικοκυριά & επιχειρήσεις με "μποφόρ" πολλών φόρων, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, "τα 23,3 δισ€ για φόρους το αμέσως επόμενο διάστημα εκ των οποίων τα 3,344 δις€ για τη καταβολή του ΕΝΦΙΑ δημιουργούν "τρικυμία" στην ελληνική αγορά. Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων υπερβαίνει τα τελευταία 7 χρόνια της κρίσης περίπου τα 7 δις ευρώ σε τζίρο, με μόνη εξαίρεση το 2015, που ο τζίρος μειώθηκε στα 6,8 δις ευρώ, λόγω των γνωστών πρωτόγνωρων γεγονότων τον περυσινό Ιούλιο και Αύγουστο στη Χώρα μας, με κλειστές τράπεζες, capital controls, δημοψήφισμα, εκλογές, κ.α.
Πιστέψαμε λοιπόν, ότι φέτος με μεγαλύτερη ηρεμία στην αγορά μετά και τη πρώτη αξιολόγηςη, θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο τζίρο του 2014 και στα 7,2 δις ευρώ, αλλά η μέχρι τώρα κίνηση μας διαψεύδει.

Δύσκολα θα ανατραπεί το σκηνικό που ζούμε στην αγορά από την αρχή του καλοκαιριού και ακόμα δυσκολότερα θα αναπληρωθεί ο τζίρος που αναζητούμε μέχρι το τέλος της εκπτωτικής καλοκαιρινής σεζόν στο λιανεμπόριο".

Ο Β. Κορκίδη παράλληλα εξηγεί ότι η μείωση του διμήνου Ιούνιου-Ιουλίου 2016 κυμαίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο από 5-8%, με μεγάλους χαμένους τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά, τα είδη ένδυσης, ενώ παραδόξως με τόσα εκατομμύρια τουρίστες μείωση παρατηρείται και στο εμπόριο τροφίμων και ποτών. "Είναι γεγονός ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Χώρα μας, είναι μέσου και χαμηλού εισοδήματος, ενώ ο εγχώριος τουρισμός είχε και φέτος μικρή διάρκεια και ένταση.

Το μόνο που μένει να αναρωτηθούμε οι μικρομεσαίοι της αγοράς, που αντέξαμε μέχρι σήμερα, είναι για πόσο ακόμα και με πόσο πιό χαμηλούς τζίρους, μπορούν να επιβίωσουν οι επιχειρήσεις μας, όταν φέτος οι φόροι, σε αντίθεση με τα έσοδα, είναι αυξημένοι κατά 2,5 δις ευρώ. Πιστεύαμε ότι το "κάθε περυσι και καλύτερα" θα αποτελούσε φέτος το καλοκαίρι εξαίρεση, ως προς τις πωλήσεις, αλλά τελικά ίσχυσε και μάλιστα με το παραπάνω στην άμεση και έμμεση φορολόγηση μας" καταλήγει.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article71 Αποσπάσεις στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους
Next Article 3,43 εκατ. ευρώ κατέβαλε για φόρους η Εκκλησία

Related Posts

Κυρ. Πιερρακάκης: Έχουμε πολλές προκλήσεις, αλλά μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε

3 Ιουλίου, 2025

ΔΥΠΑ: Ξεπέρασαν τα €750 εκατ. οι δαπάνες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

3 Ιουλίου, 2025

ΙΕΛΚΑ: Μειωμένες κατά 0,35% ήταν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο

3 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.