• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Κοροναϊός : Εβδομάδα πληρωμών για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Ειδήσεις

Κοροναϊός : Εβδομάδα πληρωμών για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

28 Απριλίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Επιχειρήσεις αλλά και εργαζόμενοι θα δουν χρήματα τις επόμενες ημέρες στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω προκαταβολών και άλλων ενισχύσεων. Με αυτό τον τρόπο κλείνει ο πρώτος κύκλος στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων λόγω κοροναϊού.

Μέχρι σήμερα έχουν περιθώριο οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 άτομα για να υποβάλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» προκειμένου να εισπράξουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών αφορά συνολικά περίπου 600.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και τα 800 ευρώ θα καταβληθούν την Πέμπτη ή το αργότερο την επόμενη Δευτέρα με Τρίτη. Χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αναμένεται να δουν περίπου 105.000 μισθωτοί οι οποίοι δεν είχαν εισπράξει την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

Δεδομένου ότι σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και η εξειδίκευση των αποφάσεων από τους αρμόδιους υπουργούς, θα υπάρξουν αλλαγές και στον τρόπο στήριξης των εργαζομένων από το Μάιο. Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα αρχίσουν να λειτουργούν θα άρουν την αναστολή της σύμβασης εργασίας είτε στο σύνολο είτε σε έναν αριθμό εργαζομένων.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, το κράτος θα συνεχίσει να στηρίζει με τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους στους οποίους η σύμβαση εργασίας θα παραμείνει σε αναστολή ή το Κράτος θα καταβάλλει το ποσό που αναλογεί για το διάστημα των ημερών που ήταν σε αναστολή.

Μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα 600 ευρώ στους επιστήμονες δικαιούχους.

Η «επιστρεπτέα προκαταβολή»

Τι επόμενες ώρες θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες δηλαδή ο αλγόριθμος βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε η επιλογή των επιχειρήσεων που θα μοιραστούν το 1 δισ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι περίπου 138.000 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, χρήματα θα λάβουν οι περίπου 90.000. Τα χρήματα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς που δηλώσει οι επιχειρήσεις από την ΑΑΔΕ. Η επιλογή έγινε με βάση τη μείωση του τζίρου το Μάρτιο ενώ ετοιμάζεται ένας ακόμα κύκλος «επιστρεπτέας προκαταβολής» με επιπλέον 1 δισ. ευρώ το Μάιο με βάση τα στοιχεία του Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το ανώτερο ποσό που μπορεί να εισπράξει μια επιχείρηση ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Κοροναϊός
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article14 προσλήψεις στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Next Article 10 προσλήψεις στο Δήμο Δομοκού

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.