• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Κορωνοϊός: Οι άνδρες κινδυνεύουν να μολυνθούν περισσότερο από τον ιό
Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Οι άνδρες κινδυνεύουν να μολυνθούν περισσότερο από τον ιό

13 Φεβρουαρίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

To ισχυρό φύλο είναι πιο ευάλωτο στον κορωνοϊό που έχει ήδη προκαλέσει πάνω από από 1.100 θανάτους παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 44 χιλιάδες.

Οι άνδρες είναι πιο ευεπίφοροι σε λοιμώξεις, σύμφωνα με έρευνα που δείχνει ότι το 68% των πρώτων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στο επίκεντρο του ιού, την πόλη Ουχάν, στην Κίνα είναι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου.

Αν και για τους επιστήμονες δεν είναι σαφές γιατί συμβαίνει αυτό,  το μόνο σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι ηλικιωμένοι άνδρες.

Οι άνδρες τείνουν να πεθαίνουν σε νεότερη ηλικία απ' ό,τι οι γυναίκες και γενικά είναι πιο επιρρεπείς σε χρόνιες ασθένειες, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Μελέτη που δημοσιεύει o ιστότοπος «Business Insider» και αναπαράγει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δείχνει ότι η ασθένεια αυτή είναι περίπου 10% συχνότερη στους άνδρες, με τους ειδικούς να εικάζουν ότι πιθανόν τα οιστρογόνα να παίζουν ρόλο: δηλαδή η γυναικεία ορμόνη να έχει προστατευτικά αποτελέσματα έναντι του κορωνοϊού.

Μετά τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πόλη Ουχάν, το νοσοκομειακό πανεπιστήμιο της κινεζικής πόλης συνέχιζε να ερευνά τα ποσοστά των ασθενών των δύο φύλων και κατέληξαν και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα:τα περισσότερα κρούσματα (54%) ήταν άνδρες.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να προσδιορίσουν τι είναι αυτό που κάνει τους άντρες πιο ευαίσθητους - ή τι είναι αυτό που προστατεύει από τον ιό περισσότερο τις γυναίκες και τα παιδιά.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του κορωνοιού.

Κινέζος αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης δήλωσε ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της μετάδοσης αερολυμάτων των ασθενών.

Αυτό σημαίνει πως, όταν ένας ασθενής εξετάζεται από γιατρό, ο αέρας στο δωμάτιο μπορεί να αποτελέσει πηγή μετάδοσης του ιού ακόμη κι όταν το άτομο που νοσεί έχει αποχωρίσει από τον συγκεκριμένο χώρο.

Ασθένειες όπως η γρίπη, η ιλαρά και η φυματίωση εξαπλώνονται με αυτόν τον τρόπο και, ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να περιοριστούν οι εστίες εξάπλωσής τους.

Ο κορωνοϊός είναι μέχρι τώρα γνωστό ότι μεταδίδεται με το βήχα, το φτάρνισμα και τη στενή επαφή.

Αλλά αν αποδειχθεί ότι μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα ακόμα και όταν ο ασθενής δεν είναι «παρών», αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί περαιτέρω και ταχύτερα απ' ό,τι πίστευαν οι ειδικοί. Αυτό θα καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολο στις αρχές να εντοπίσουν τα πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι ασθενείς του ιού, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο μόλυνσης για τους εργαζόμενους στον τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο μεταξύ, στη Βρετανία έχει σημάνει από χθες συναγερμός σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Όξφορντσάιρ, καθώς, όπως αναφέρει το Skynews, τρεις κρατούμενοι εξετάζονται για κορωνοϊό.

Οι δύο άνδρες εκτίουν ποινή στις φυλακές Μπούλιγκτον και βρίσκονται ήδη σε καραντίνα στα κελιά τους. Ο ένας από τους τρεις κρατούμενους ήρθε από την Ταιλάνδη και λίγες ημέρες αργότερα κατέρρευσε στο κελί του. Θεωρείται ύποπτο κρούσμα. Ο κρατούμενος είναι έμπορος ναρκωτικών κι είχε μεταφερθεί πρόσφατα στις εν λόγω φυλακές από σωφρονιστικό ίδρυμα της Ταιλάνδης, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Συνολικά 33 περιστατικά κορωνοϊού -του COVID-19- έχουν διαγνωστεί στην Ταϊλάνδη, η οποία παραμένει η πρώτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας.

Tην ίδια ώρα, 300 εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης «DBS» εκκένωσαν το χώρο μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Όπως μεταδίδει το BBC, και οι 300 εργαζόμενοι δούλευαν στο 43ο όροφο με την διεύθυνση να τους στέλνει στο σπίτι τους για να εργαστούν από εκεί, όπως διευκρινίζει η τράπεζα «DBS» σε δήλωσή της.

Η Σιγκαπούρη έχει καταγράψει συνολικά 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

κορωνοϊός
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΜόλις το 15% των Ελλήνων κλείνει διαμονή σε σπίτια «Airbnb»
Next Article Σταϊκούρας: Απόδειξη της εμπιστοσύνης των αγορών η μείωση του κόστους δανεισμού

Related Posts

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται»

16 Ιουνίου, 2025

Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.