• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Κουντουρά: Θετική η δυναμική του τουρισμού και το 2017
Οικονομία

Κουντουρά: Θετική η δυναμική του τουρισμού και το 2017

11 Φεβρουαρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την αναπτυξιακή πολιτική για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά από το βήμα της 6ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσία μεγάλου αριθμού φορέων και εκπροσώπων του τουρισμού της χώρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης HORECA στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στα ιστορικά ρεκόρ αφίξεων της τελευταίας διετίας ως «επιτυχία της Ελλάδος» που ήταν αποτέλεσμα της εθνικής τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας για την συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και της στενής συνεργασίας με τις Περιφέρειες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Το 2017 έχει ξεκινήσει με μία θετική δυναμική που καταγράφεται, όπως τόνισε η Υπουργός στην διψήφια αύξηση των μέχρι στιγμής κρατήσεων. Μίλησε εκτενώς για το έργο του Υπουργείου και για την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων που καταγράφουν έντονη ζήτηση την τελευταία διετία στην ελληνική τουριστική αγορά. Το Υπουργείο έχει ως προτεραιότητα την συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κλάδου, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε το σύνολο του τουριστικού κόσμου και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά σε αυτήν την εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της χώρας.

«Απευθύνομαι σε όλους εσάς, στην ελληνική τουριστική επιχειρηματική κοινότητα, σε αυτήν την περίοδο της ισχυρής δυναμικής και των ευκαιριών, να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας που θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα στις τοπικές κοινωνίες και θα ενισχύσει την εθνική μας οικονομία.

Για μία ακόμη φορά θα τονίσω ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους», επισήμανε η κα Κουντουρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη συνέχεια η Υπουργός εγκαινίασε τη 12η Διεθνή Έκθεση HORECA 2017, στο Μetropolitan Εxpo και έκανε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα όπου συνομίλησε με τους εκθέτες.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΓιούνκερ: Αναποφάσιστο το ΔΝΤ, στον… αέρα το πρόγραμμα της Ελλάδας
Next Article Έρχεται «κούρεμα» 3 δισ. ευρώ σε… κόκκινα δάνεια

Related Posts

Κυρ. Πιερρακάκης: Έχουμε πολλές προκλήσεις, αλλά μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε

3 Ιουλίου, 2025

ΔΥΠΑ: Ξεπέρασαν τα €750 εκατ. οι δαπάνες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

3 Ιουλίου, 2025

ΙΕΛΚΑ: Μειωμένες κατά 0,35% ήταν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο

3 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.