• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επενδύσεις»Κουντουρά: Υψηλή προτεραιότητα ο τουρισμός
Επενδύσεις

Κουντουρά: Υψηλή προτεραιότητα ο τουρισμός

15 Ιουλίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Στις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργεί ο τουρισμός για όλη τη χώρα, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για τη Δυτική Ελλάδα, που πραγματοποιείται στο Ρίο.

“Στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί τομέα υψηλής κυβερνητικής προτεραιότητας” τόνισε η κα Κουντουρά, αναφέρει το ependisinews.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου η υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διεκδίκησε και εξασφάλισε θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία και τη χώρα και ένα πλέον σταθερό και ασφαλές περιβάλλον με στόχο την ανάπτυξη και με οφέλη που θα διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα.

Η συλλογική και συντονισμένη κυβερνητική προσπάθεια σε πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό επίπεδο τα δύο τελευταία χρόνια και η εφαρμογή νέας εθνικής τουριστικής πολιτικής οδήγησε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και στις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις:

* Διαδοχικά ρεκόρ καταγράφηκαν την τελευταία διετία, 26 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2015 και 28 εκατ. το 2016. Το 2017 εξελίσσεται θεαματικά, με πρωτόγνωρα επίπεδα κρατήσεων, αφίξεων, πληροτήτων, διανυκτερεύσεων και εσόδων.

* Ο ελληνικός τουρισμός κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7% ετησίως, διπλάσιους του μέσου όρου του παγκόσμιου τουρισμού που είναι 3-4%.

* Ενισχύθηκε σημαντικά το εγχώριο και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα του τουρισμού : 142 νέοι φάκελοι για νέα και υφιστάμενα ξενοδοχεία άνω των 300 κλινών το 2016 στην ΕΥΠΑΤΕ, 251 προτάσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο.

* Ενεργοποιήθηκαν πόροι 300 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την υλοποίηση νέων έργων στον τουρισμό και την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

* Απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων και λειτουργίας, θεσπίστηκαν κριτήρια και σύγχρονες προδιαγραφές και επιλύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα σε όλους τους επιμέρους κλάδους.

* Η ανάπτυξη του τουρισμού αποτυπώνεται και στην αύξηση της απασχόλησης: To πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ δημιουργήθηκαν 256 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που συνδέονται κυρίως με τον τουρισμό, και συνιστούν την υψηλότερη επίδοση στο ισοζύγιο απασχόλησης από το 2001.

«Η επιτυχία αυτή είναι επιτυχία όλων μας, είναι επιτυχία της Ελλάδας» τόνισε η κα Κουντουρά και εξήρε τη σημαντική συμβολή όλων των Υπουργείων και τη στενή συνεργασία με το σύνολο των θεσμικών φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην επίτευξη των υψηλών αυτών επιδόσεων.

«Η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική μας για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την διασύνδεση του τουρισμού με τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς, έχει ως στόχο τα οφέλη από στην απασχόληση, τα έσοδα, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, όλο το χρόνο».

Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τη Δυτική Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ανέφερε η κα Κουντουρά. Το Υπουργείο Τουρισμού είναισε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλους τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς για την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Αχαΐας, της Ηλείας, και της Αιτωλοακαρνανίας με στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

«Υπάρχει και ισχυρή βούληση και συγκεκριμένο σχέδιο για την προσέλκυση τουρισμού όλο το χρόνο από παραδοσιακές και ανερχόμενες ξένες αγορές που πλέον έχουμε ανοίξει στους δημοφιλείς αλλά και νέους προορισμούς στη Δυτική Ελλάδα».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων και εμπειριών με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, τον θρησκευτικό- προσκυνηματικό, τον θαλάσσιο τουρισμό- κρουαζιέρες και γιώτινγκ-,τον τουρισμό πόλεως, τον αθλητικό- προπονητικό, το χειμερινό τουρισμό, τον τουρισμό υπαίθρου.Επισήμανε ακόμη τις σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη ειδικών τουριστικών υποδομών, την προώθηση του θεματικού τουρισμού και την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων.

« Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και είναι η μεγάλη προοπτική για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της Ελλάδας» κατέληξε η κα Κουντουρά.

Κουντουρά
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΥπό… κατάρρευση οι μηνιαίοι μισθοί
Next Article Τι θα φέρει η αποχώρηση Κοστέλο από την τρόικα

Related Posts

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,35 δισ. ευρώ στο 5μηνο – Φορολογικά έσοδα 27 δισ. ευρώ

16 Ιουνίου, 2025

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Πώς να αξιοποιήσετε το voucher για οικονομικές διακοπές

16 Ιουνίου, 2025

Μισθωτήρια ακινήτων: Η προθεσμία αποδοχής για ενοικιαστές και συνιδιοκτήτες λήγει σύντομα

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.