• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Λιαργκόβας: Ανάπτυξη με υψηλή φορολογία δεν μπορεί να υπάρξει
Οικονομία

Λιαργκόβας: Ανάπτυξη με υψηλή φορολογία δεν μπορεί να υπάρξει

3 Νοεμβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Καμπανάκι» για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται έκρουσε ξανά ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λαργκόβας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι η μεγάλη πηγή των χρημάτων που θα δοθούν είναι από φόρους. Τόνισε ότι είναι καλό που ενισχύεται το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, ωστόσο σημείωσε ότι αν το μέρισμα ήταν από ανάπτυξη τότε θα ήταν καλύτερα για όλους, αναφέρει το newmoney.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η μεσαία τάξη θα μειώνεται και θα μπαίνει στα όρια της φτώχειας, καθώς όπως είπε με την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται επιδεινώθηκε η θέση των αδύναμων οικονομικά καθώς και ότι η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι περιστασιακή.

Ο κ. Λιαγκόρβας επανέλαβε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν σταδιακά» και πρόσθεσε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει να υπάρχει».

«Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα», υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε οι συνθήκες να γίνουν φιλικές για τους επενδυτές. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και μετά θα αυξηθούν και οι μισθοί»

Σημείωσε ότι πρέπει το βάρος να το δώσουμε στην ανάπτυξη, «αλλά με υψηλή φορολογία και γραφειοκρατία δεν γίνεται», τονίζοντας ότι η έμμεση φορολογία πλήττει τους πιο αδύναμους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε από τους πρώτους στην ΕΕ με αυξημένους φόρους».

Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα την Δευτέρα αναμένεται η τριμηνιαία έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Είπε ότι το θετικό είναι ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο ανάκαμψης και ότι εφόσον τελειώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε στις αγορές. Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό πρέπει να είναι μόνιμο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα η επιτήρηση θα συνεχίσει να υπάρχει και τόνισε ότι η Ελλάδα θα έχει περισσότερη επιτήρηση σε σχέση με άλλες χώρες για εμείς χρωστάμε 180% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε.

Επενδύσεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΘύελλα αντιδράσεων για τους αστρονομικούς μισθούς των βουλευτών
Next Article Ο Τζέρομ Πάουελ στο «τιμόνι» της FED

Related Posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff

17 Ιουνίου, 2025

Ανεξάρτητη Αρχή κατά της ακρίβειας: Πότε τίθεται σε λειτουργία – Πώς θα λειτουργεί

17 Ιουνίου, 2025

Νίκος Ανδρουλάκης: Άριστοι στην κακοδιαχείριση και πρωταθλητές στα πρόστιμα

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.