• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Με διαδικασίες-εξπρές η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: Ποιες οι κρίσιμες ημερομηνίες
Ειδήσεις

Με διαδικασίες-εξπρές η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: Ποιες οι κρίσιμες ημερομηνίες

30 Ιανουαρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με ταχύτατες διαδικασίες προχωρά η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, εντός των επομένων ημερών, θα υπογραφεί το πρωτόκολλο προσχώρησης.

«Η ημερομηνία υπογραφής αυτού θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Το πρωτόκολλο θα υπογραφεί από τους 29 Συμμάχους, πιθανότατα στο επίπεδο των πρεσβευτών στην έδρα του ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια έχουν προσκληθεί να παρίστανται κατά την υπογραφή.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης, τα Σκόπια μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ως προσκεκλημένοι.

Στη συνέχεια, η διαδικασία προσχώρησης μεταβαίνει στις πρωτεύουσες των 29 Συμμάχων, όπου το πρωτόκολλο θα επικυρωθεί σύμφωνα με τις εθνικές διαδικασίες. Το χρονοδιάγραμμα αυτής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον χρόνο που απαιτείται για τις εθνικές διαδικασίες επικύρωσης στις πρωτεύουσες των Συμμάχων», δήλωσε αξιωματούχος του οργανισμού.

Γεγονός πάντως παραμένει ότι πλέον η γείτονα χώρα έχει μία θέση στο τραπέζι. Για του λόγου το αληθές, η υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ Ράντμιλα Σεκερίνσκα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ θα παραβρεθεί στην σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο.

Οι συμμετοχές αυτές, όμως, ακόμα θα είναι χωρίς δικαίωμα ψήφου. Για αυτό πρέπει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ να κυρωθεί από όλα τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας.

Από την άλλη, υπάρχει μία προκαθορισμένη «σαφή πορεία» και για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μάγια Κοτσίγιανσιτς, «οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενδυναμωθούν».

Με τούτα και με κείνα, ο Ζόραν Ζάεφ δεν έχει σταματήσει να πανηγυρίζει- και δικαίως- από την Παρασκευή το μεσημέρι που η ελληνική Βουλή κύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών. Η χώρα του βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επίτευξη των δύο μεγάλων στόχων της.

Και μάλιστα, έχοντας στο τιμόνι έναν πολιτικό που ήρθε από το πουθενά χωρίς να γεμίζει το μάτι κανενός, σε σχέση με τους προκατόχους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, εκμεταλλευόμενος το ευνοϊκό κλίμα. Πηγές από τα Σκόπια, μάλιστα, επιμένουν ότι οι πρόωρες εκλογές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μαζί με τις προεδρικές τον Απρίλιο.

ΝΑΤΟ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΗ Ελλάδα στις αγορές: My name is bond. Greek bond!
Next Article Αντίστροφη μέτρηση για τα αναδρομικά στο Δημόσιο

Related Posts

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025

Γεύμα της Εθνικής Τράπεζας με αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου του Yale

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.