• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Μητσοτάκης: Ανάγκη για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων
Οικονομία

Μητσοτάκης: Ανάγκη για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

8 Οκτωβρίου, 2017Updated:8 Οκτωβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα και με μείωση του μη μισθολογικού κόστους, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβαση που έκανε στο προσυνέδριο της ΝΔ για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Μετά την τοποθέτηση τριών εκπροσώπων επιτυχημένων επιχειρήσεων που ήταν οι ομιλητές του πρώτου πάνελ (Βερέμης Μάρκος Συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας Upstream, Μαγιάτης Σπύρος Συνιδρυτής και Προϊστάμενος Τεχνολογίας της εταιρείας Workable και Βλάχος Μανώλης Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Filora Organics) και ανέπτυξαν πως πέτυχαν να διατηρήσουν και να μεγαλώσουν ακόμη και σε συνθήκες κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «κόντρα στην απαισιοδοξία και στην μαυρίλα που επικρατεί οι άνθρωποι αυτοί δεν συμβιβάστηκαν με την μετριότητα και στόχευσαν στην παγκόσμια αγορά. Σημείωσε ότι ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο να δημιουργηθούν επιχειρήσεις εξωστρεφείς, με νέους εργαζόμενους που αξιοποιούν το υψηλό δυναμικό των πανεπιστημίων, πληρώνουν καλά και προσφέρουν καλό περιβάλλον και ομαδικότητα», αναφέρει το newmoney.

«Πρέπει να αποτελεί κεντρική επιλογή από την πλευρά της κυβέρνησης η στήριξη τέτοιων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «μιλάμε για μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, οι Σκουριες κλπ. Είναι σημαντικές επενδύσεις, αλλά πρέπει να καλλιεργήσουμε μία νέα γενιά που να αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα με τους όρους που αναφέραμε. Η υγιής νέα επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί με φορολογικά κίνητρα, με κατάρτιση και διευκόλυνση της πρόσβασης σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε, δε, και την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ ρώτησε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που μετείχαν στο πάνελ, αν έχουν πρόβλημα απώλειας εργαζομένων τα χρόνια της κρίσης, γιατί κάποιοι επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί βρίσκουν καλύτερες συνθήκες; Η απάντηση που πήρε είναι ότι πράγματι τα τελευταία τρία χρόνια οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να χάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχαν παλαιότερα, το άφθονο και υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό.

Μητσοτάκης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΈτσι «αρπάζουν» ξενοδοχεία – φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας
Next Article Θρίλερ με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ: Ποια είναι τα αγκάθια

Related Posts

Ανοίγει πάλι η κάνουλα των στεγαστικών δανείων - Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2024

16 Ιουνίου, 2025

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,35 δισ. ευρώ στο 5μηνο – Φορολογικά έσοδα 27 δισ. ευρώ

16 Ιουνίου, 2025

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Πώς να αξιοποιήσετε το voucher για οικονομικές διακοπές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.