• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Business World»Μιγκέλ Ντίαζ Κάνελ, ο νέος ηγέτης της Κούβας που ακούει Beatles και έχει iPad
Business World

Μιγκέλ Ντίαζ Κάνελ, ο νέος ηγέτης της Κούβας που ακούει Beatles και έχει iPad

19 Απριλίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η Κούβα υποβλήθηκε σε μια ιστορική αλλαγή σήμερα, Πέμπτη, ανεβάζοντας στην κορυφή της εξουσίας έναν σχετικά άγνωστο υπάλληλο του Κομμουνιστικού Κόμματος, τον Miguel Díaz-Canel, ώστε αυτός να αντικαταστήσει τον απελθόντα πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Η Εθνοσυνέλευση επέλεξε την Τετάρτη τον πρώτο αντιπρόεδρο Díaz-Canel ως μοναδικό υποψήφιο για τη διαδοχή του Κάστρο. Η επίσημη παράδοση της εξουσίας που θα γίνει την Πέμπτη είναι επίσης η επέτειος της εισβολής από τις ΗΠΑ στον Κόλπο των Χοίρων, που νικήθηκε από τις κουβανικές δυνάμεις το 1961, αναφέρει το newmoney.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον Díaz-Canel, 57 ετών σήμερα, ο οποίος θα κυβερνήσει το κομμουνιστικό κράτος που για σχεδόν 60 χρόνια διοικήθηκε από τον Raúl Castro και τον αδελφό του Fidel.

Το μυστήριο γύρω από τον Díaz-Canel είναι σχεδιασμένο, δήλωσε ο Christopher Sabatini, λέκτορας των διεθνών σχέσεων και πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ο οποίος έχει σπουδάσει την Κούβα. Είπε ότι το καθεστώς της Κούβας έχει παρουσιάσει προσεκτικά ένα προφίλ ενός ανθρώπου που είναι σθεναρός κομμουνιστής, αλλά σε επαφή με τη νεότερη γενιά της Κούβας την ώρα που αυτή η γενιά κινείται μακριά από την εποχή των Κάστρο.

"Του αρέσουν οι Rolling Stones, του αρέσουν οι The Beatles, έχει ένα iPad", δήλωσε ο Sabatini. "Αυτό εμένα μου δείχνει μια καλά σχεδιασμένη εκστρατεία προβολής του προφίλ του ως δημόσιες σχέσεις", πρόσθεσε.

Ο Díaz-Canel θα κληθεί να διαχειριστεί σημαντικά θέματα, καθώς οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται πιο ανταγωνιστικές και η κυριότερη οικονομική ζώνη της Κούβας, η Βενεζουέλα, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Αφού αποφοίτησε από το κολέγιο στην κεντρική πόλη της Σάντα Κλάρα, ο Díaz-Canel υπηρέτησε τρία χρόνια υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας του και στη συνέχεια μεταπήδησε στην κομματική πολιτική.

Το 1987, προσχώρησε στην Ένωση Νέων Κομμουνιστών και ανέβηκε στην ιεραρχία. Μέχρι το 1994, ήταν πρώτος γραμματέας του κόμματος στην επαρχία Villa Clara. Οι γείτονες λένε ότι δεν μετακόμισε στα μεγαλύτερα σπίτια που παρείχε η κυβέρνηση στους ανθρώπους οι οποίοι κατείχαν αυτή τη θέση.

Το 2003 ονομάστηκε πρώτος γραμματέας της πιο πυκνοκατοικημένης επαρχίας Holguin στην ανατολική Κούβα και εισήλθε στο Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα από τα υψηλότερα όργανα λήψης αποφάσεων.

Το 2013, ο Κάστρο ονόμασε τον Díaz-Canel πρώτο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Díaz-Canel μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ήταν καθηγητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Santa Clara. Χρόνια αργότερα, τοποθετήθηκε Υπουργός Παιδείας της Κούβας.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article30 προσλήψεις στη ΔΕΗ Νότιας Ελλάδας
Next Article Τζακ ποτ στο Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί

Related Posts

Álvaro Pereira (ΟΟΣΑ): Η "ασημένια οικονομία" αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία

17 Ιουνίου, 2025

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ο πραγματικός μισθός μειώθηκε 32,8% στην τελευταία 15ετία

17 Ιουνίου, 2025

Γ. Στουρνάρας: Να γίνουν αλλαγές στη φορολογία υπέρ των μισθωτών

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.