• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Μοσκοβισί: «Ναι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά υπό προϋποθέσεις
Ειδήσεις

Μοσκοβισί: «Ναι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά υπό προϋποθέσεις

17 Ιανουαρίου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Θετικός στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά με την επιφύλαξη ότι «πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο η κατάσταση της οικονομίας όσο και τα δεδομένα σε άλλες χώρες», εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομίας. Παράλληλα, ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι χρειάζονται «ισχυρά, αλλά συνετά κοινωνικά μέτρα», στέλνοντας έτσι μήνυμα στην κυβέρνηση να μην κορυφώσει την παροχολογία ενόψει εκλογών. Οσον αφορά στη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι» και ότι «είναι σημαντικό η αξιολόγηση να είναι θετική, ώστε να αποδεσμευθεί τον Μάρτιο η πρώτη δόση, ύψους 750 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων (SMPs και ANFAs)», αναφέρει το newmoney.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε: «Είναι σημαντικό να τηρηθεί το μεταρρυθμιστικό μονοπάτι και να υπάρξει εφαρμογή σε πολλούς τομείς όπως ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Συζητήσαμε τα πάντα... και για τα κόκκινα δάνεια και για τον κατώτατο μισθό».

Εστιάζοντας στο θέμα του κατώτατου μισθού, ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε: «Πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες λύσεις, ώστε οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό να είναι οι ενδεδειγμένες, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την κατάσταση της οικονομίας όσο και τα δεδομένα σε άλλες χώρες». Εξέφρασε έτσι τη θετική στάση της Κομισιόν απέναντι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συνδέεται με την παραγωγικότητα και δεν θα έχει αρνητική επίδραση στην απασχόληση.

Από ελληνικής πλευράς, η υπουργός Εργασίας, που μετείχε στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ τεκμηριωμένη πρόταση της ειδικής επιτροπής του υπουργείου για αυξήσεις 5% έως 10% στον κατώτατο μισθό, την οποία λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, από το 1995, που είναι η χρονική αφετηρία των διαθέσιμων στοιχείων, η παραγωγικότητα στη χώρα μας έχει αυξηθεί κατά 7%, ενώ η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει μειωθεί κατά 4%.

Ο Επίτροπος Οικονομικών υπογράμμισε ότι «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά», για να ολοκληρωθούν οι 16 δεσμεύσεις που θα βάλουν στο μικροσκόπιό τους οι τεχνοκράτες των δανειστών στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσής τους. Εκτίμησε, πάντως, ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιτυχώς, ώστε η Κομισιόν να δώσει θετική γνώμη για την αποδέσμευση της επιστροφής κερδών από ελληνικά ομόλογα».

Οι εκκρεμείς συντάξεις

Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάσουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών τις επόμενες ημέρες είναι και οι εκκρεμείς συντάξεις. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχουν εξοφληθεί στο σύνολό τους. Σήμερα οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις έχουν περιοριστεί κάτω από τις 40.000, οι εκκρεμείς επικουρικές είναι επίσης λιγότερες από 40.000, ενώ τα εφάπαξ που δεν έχουν αποδοθεί είναι κάτω από 16.000.

Η ρύθμιση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Η κ. Αχτσιόγλου προανήγγειλε επίσης ότι η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά τους πάντες (ανενεργούς και ενεργούς επαγγελματίες και ανθρώπους κοντά στη σύνταξη) και ο μέγιστος αριθμός των δόσεων θα φθάνει τις 120. Η ρύθμιση θα αφορά οφειλές έως τις 31-12-2016, για τις οποίες θα υπάρξει επανυπολογισμός. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017 θα μπορούν επίσης να υπαχθούν στη ρύθμιση, ώστε να αποπληρωθούν σε δόσεις, αλλά χωρίς επανυπολογισμό. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, δεν θα υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση, όμως, με βάση το ύψος του χρέους, θα προσδιορίζεται το μέγιστο πλήθος των δόσεων.

Μοσκοβισί
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΜεγάλου: Ολοκληρωμένη υποστήριξη στις ελληνικές επιχειρήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς
Next Article Μήνυμα Στουρνάρα: Προωθήστε τάχιστα το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων

Related Posts

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025

Γεύμα της Εθνικής Τράπεζας με αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου του Yale

16 Ιουνίου, 2025

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.