• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Μπαράζ λουκέτων και φοροελέγχων στα νησιά
Οικονομία

Μπαράζ λουκέτων και φοροελέγχων στα νησιά

6 Ιουλίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μαζί με το κύμα των τουριστών, την επανεμφάνισή τους κάνουν και αυτό το καλοκαίρι οι γνώριμες εικόνες με τα κατεβασμένα ρολά και τη γνώριμη από πέρυσι επιγραφή…«κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής».

Η εντολή που έχουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που μεταφέρονται από νησί σε νησί το καλοκαίρι, είναι σαφείς: αν διαπιστώσουν ότι δεν εκδόθηκαν πάνω από 10 αποδείξεις ή ότι εκδόθηκαν «μισές» χωρίς να αναγράφουν την ακριβή αξία (ή και ασχέτως του πλήθους των αποδείξεων αν η αξία της απόκρυψης ξεπερνά τα 500 ευρώ) επιβάλλεται άμεσα η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες. Σε περίπτωση που η επιχείρηση πιαστεί να είναι υπότροπος στο ίδιο ή στο επόμενο φορολογικό έτος και για μόλις… τρεις αποδείξεις, επιβάλλεται επί τόπου νέο «λουκέτο» για 96 ώρες, που γίνονται 10 ημέρες αν πιαστεί ξανά για την ίδια παράβαση στα δύο επόμενα φορολογικά έτη, αναφέρει το protothema.

Η αρχή με λουκέτο 48 ωρών έγινε από τη Μύκονο, αλλά και σε δύο γνωστά εστιατόρια στην Ύδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια ποινή επεβλήθη επίσης σε επιχειρήσεις στην Κρήτη και στην Κέρκυρα. Το ελεγκτικό πρόγραμμα «Αιγαίο - Αργοσαρωνικός» προβλέπει 14.500 ελέγχους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι ελεγκτές έχουν εντολή να κοιτάζουν τα τραπέζια για τις αποδείξεις που έχουν εκδοθεί, να ρωτάνε πελάτες που κάθονται ή βγαίνουν από εστιατόρια, μπαρ και τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και να ζητάνε και να παίρνουν μαζί τους και τις ταμειακές ή τα POS μηχανήματα για «περαιτέρω έρευνα». Στόχος είναι να εντοπιστούν και ταμειακές μηχανές με πειραγμένα λογισμικά που «σβήνουν» λίγο πριν κλείσει το μαγαζί τις εισπράξεις της ημέρας.

Με εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, το πλάνο των ελέγχων είναι γνωστό σε κλειστό κύκλο προσώπων και οι ίδιοι οι ελεγκτές δεν γνωρίζουν καν όταν ξεκινάνε πού θα πάνε να ελέγξουν και τι, για να τηρείται η μυστικότητα και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Μάλιστα από ε φέτος αν ο επιτόπιος έλεγχος εντοπίσει παραβάσεις, ο λογιστής της επιχείρησης καλείται στην τοπική ΔΟΥ για φορολογικό έλεγχο προηγούμενων ετών που φθάνει ακόμα και σε βάθος πενταετίας.

Νησιά
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article40.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών
Next Article Σε ποιες περιοχές θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές

Related Posts

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.