• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επενδύσεις»Νέα παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου για τους δασικούς χάρτες
Επενδύσεις

Νέα παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου για τους δασικούς χάρτες

6 Σεπτεμβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Παρατείνεται έως τις 25 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία υποβολής των αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες, δίνοντας την τέταρτη κατά σειρά παράταση (η τελευταία λήγει την Πέμπτη).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τρίτη σε δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σήμερα κατατίθεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης τροπολογία, με την οποία προωθεί βελτιωτικές ρυθμίσεις για τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από τους πολίτες. Παράλληλα, δίνει ισχύ νόμου στην υπουργική απόφαση Τσιρώνη για τις οικιστικές πυκνώσεις (αυθαίρετα χωριά σε δάση).

Ειδικότερα, οι πολίτες θα έχουν περιθώριο δέκα ημερών για να αποστείλουν συμπληρωματικά στοιχεία (παράβολο πληρωμής και πιστοποιητικό έννομου συμφέροντος) στις δασικές υπηρεσίες, ενώ τα υπόλοιπα απαραίτητα έγγραφα υποστήριξης του φακέλου θα μπορούν να τα καταθέτουν έως την ημέρα εξέτασης της αντίρρησης.

Ο φάκελος της αίτησης για αλλαγή χρήσης ή εξαγορά έκτασης από αγρότες απαιτεί μόνο το τοπογραφικό. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πολίτες, δέκα ημέρες πριν την εξέταση της αντίρρησής τους από τις αρμόδιες επιτροπές θα λαμβάνουν σχετική ενημέρωση.

Παράλληλα, παρατείνεται για το ίδιο διάστημα και η προθεσμία αποτύπωσης των οικιστικών πυκνώσεων από τους δήμους στην ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση). Έως σήμερα από τους 120 δήμους που περιλαμβάνει η πρώτη ανάρτηση που ξεκίνησε αρχές του έτους, μόνο επτά δεν έχουν υποβάλλει τα στοιχεία των οικιστικών πυκνώσεων. Πρόκειται για τους δήμους Γορτυνίας, Σιθωνίας, Μυκόνου, Κιμώλου, Μήλος, Νότιου Πηλίου και Ωραιοκάστρου.

Στόχος του υπουργείου είναι να γίνει η μερική κύρωση των Δασικών Χαρτών έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Το υπουργείο, στην προσπάθειά του να ευθυγραμμιστεί με την απόφαση του Ε΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις οικιστικές πυκνώσεις, θα ξεκινήσει τη διαδικασία σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το «μέλλον» των αυθαίρετων οικισμών στα δάση με νέα νομοθετική ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε, ότι οι περιοχές αυτές δεν θα πολεοδομηθούν, παρά τις πιέσεις που δέχεται το υπουργείο από τους ΟΤΑ, και θα εξακολουθεί να ισχύει η δασική νομοθεσία.

Επίσης, ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε ότι, στην τροπολογία που θα εισαχθεί αύριο στις επιτροπές της Βουλής για συζήτηση, θα ενσωματώνεται η Υπουργική Απόφαση Γιάννη Τσιρώνη για τις οικιστικές πυκνώσεις που προβλέπει την εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες των αυθαίρετων οικισμών στα δάση, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις κατευθύνσεις του ΣτΕ.

Οι αναδασωτέες στους Δασικούς Χάρτες

Με την ολοκλήρωση της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών του 35% της ελληνικής επικράτειας (στις 25 Σεπτεμβρίου) ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου η ανάρτηση του 17% των Δασικών Χαρτών στην οποία θα περιλαμβάνονται και τα όρια κήρυξης αναδασωτέων περιοχών στις περιοχές που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Να σημειωθεί ότι «τρέχει» ήδη η προκήρυξη για το 47% των Δασικών Χαρτών.

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε ότι για τους 205 δήμους που αφορούν οι νέες αναρτήσεις, έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2017, οφείλουν να έχουν αποτυπώσει τις οικιστικές πυκνώσεις και να έχουν υποβάλλει τα σχετικά στοιχεία στην ΕΚΧΑ. Ήδη 40 δήμοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου έως σήμερα έχουν κατατεθεί 59.462 αντιρρήσεις από πολίτες, από τις οποίες 9.800 έχουν υποβληθεί χωρίς παράβολα. Επίσης, 14.217 έχουν υποβληθεί χωρίς την καταβολή του τέλους αντίρρησης και 9.045 αφορούν αιτήσεις πρόδηλου σφάλματος. Υπολογίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης των αντιρρήσεων θα είναι έξι μήνες.

Χάρτες
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤελεσίγραφο από τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη
Next Article Παραβίαση της ιδιωτικότητας η παρακολούθηση των emails εργαζομένου

Related Posts

Ακίνητα: Τα επόμενα επενδυτικά hot spots - Οι περιοχές που δίνουν υψηλές αποδόσεις

16 Ιουνίου, 2025

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.