• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»«Ναι» σε όλα είπε ο Τσακαλώτος στο Μοσκοβισί
Οικονομία

«Ναι» σε όλα είπε ο Τσακαλώτος στο Μοσκοβισί

29 Αυγούστου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Tρία θέματα απασχόλησαν τη συνάντηση του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας (Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη), αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δέσμευση του ΥΠΟΙΚ γρήγορης εφαρμογής των προαπαιτούμενων, για τη δημιουργία "κόκκινου τηλεφώνου" απευθείας επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, αλλά και για την πρόθεση εξειδίκευσης όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους πριν το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα θέματα που συζητήθηκαν δεν συμπεριελήφθη το ζήτημα Γεωργίου, ενώ σε πιο ξεκάθαρο ύφος, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν τέθηκε καν θέμα ΕΛΣΤΑΤ κατά τη σημερινή συνάντηση.

Πάντως, η Επιτροπή τοποθετήθηκε επισήμως μέσω του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά. Ξεκαθάρισε ότι το περιεχόμενο της επιστολής της Επιτροπής προς τον κ. Τσακαλώτο για το θέμα της δίωξης του τέως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορεί να υποτιμηθεί καθώς "η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής" και φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων (Π. Μοσκοβισί, Β. Ντομπρόβσκις και Μ. Τάισεν).

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι προ ημερών η αρμόδια επίτροπος κ. Τάισεν είχε δηλώσει ότι η Επιτροπή ζήτησε να τεθεί το θέμα στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Μάλιστα σε λίγη ώρα συνεδριάζει το όργανο προετοιμασίας της συγκεκριμένης συνόδου, το EWG παρουσία του κ. Χουλιαράκη, στο οποίο αναμένεται να υπάρξει συζήτηση και για όλο το φάσμα των ανοικτών μετώπων με την Ελλάδα.

Τα τρία θέματα
Στη συνάντηση με τον Επίτροπο σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα:
1. Να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ. Το ίδιο να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.
2. Να δημιουργηθεί ένα "κόκκινο τηλέφωνο" (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν. Και αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης συνεργασίας και πρέπει να αξιοποιηθούν.
3. Και οι δύο πλευρές θεωρούν σημαντικό να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟΛΠ: Αύξηση των επιβατών της κρουαζιέρας στο επτάμηνο
Next Article 15 προσλήψεις στο Δήμο Θέρμης

Related Posts

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.