• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Ντάισελμπλουμ: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις
Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις

9 Οκτωβρίου, 2017Updated:9 Οκτωβρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Έκκληση να εφαρμοστούν όλα τα προαπαιτούμενα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση έκανε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Για τον Ολλανδό πρόεδρο, η τρίτη αξιολόγηση προβλέπει εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και όχι νομοθέτηση, προσθέτοντας πως η νέα γερμανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να αλλάξει στάση ή τακτικές, αναφέρει το parapolitika.

Το σημερινό Eurogroup αν και για πρώτη φορά μετά από ένα έτος δεν έχει την Ελλάδα ως θέμα της ατζέντας θα είναι το τελευταίο για τον γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σύντομα θα παραιτηθεί από τη θέση του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως με τον απερχόμενο γερμανό υπουργό είχε μια πολύ ισχυρή σχέση, χαρακτηρίζοντας τον ένα «πολύ καλό φίλο που μας έδινε πάντα συμβουλές, είτε το ζητούσαμε είτε όχι».

Από τη πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί εκφράστηκε με θερμότητα, χαρακτηρίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως έναν ευφυέστατο άνθρωπο και γενναίο άνθρωπο με καλή αίσθηση του χιούμορ. «Είναι σκληρός κάποιες φορές και δεν ήμασταν πάντα σε συμφωνία, αλλά στο τέλος καταφέρναμε συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά», ολοκλήρωσε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών.

Για το ελληνικό πρόγραμμα ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως τώρα όλη η ενέργεια πρέπει να πάει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που σχετίζεται με την εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν, με στόχο το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι.

Ολοκληρώνοντας ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στο δρόμο της ανάκαμψης και ανεργία μειώνεται.

Στον «αέρα» η υποδόση των 800 εκατ.
Μέχρι στιγμής δεν προχωράει η έκδοση νέων συντάξεων και δεν αποπληρώνονται τα χρέη του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αφήνει χιλιάδες συνταξιούχους στις ουρές και στην αναμονή, καθώς καθυστερεί την έκδοση των συντάξεών τους για να ενισχύσει με το λογιστικό αυτό τέχνασμα το πρωτογενές πλεόνασμα.
Οι Ευρωπαίοι δεν θα αναφερθούν στο σημερινό Eurogroup στις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των δράσεων του προγράμματος που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους η τρίτη αξιολόγηση (μόλις 15 από τα 95 έχουν προχωρήσει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό).

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, οι υπουργοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για την αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Παράλληλα, οι υπουργοί του Eurogroup «θα συζητήσουν με ποιον τρόπο μπορεί να χρηματοδοτηθεί καλύτερα η μείωση της φορολόγησης της εργασίας» σε αντίθεση με το πλαίσιο των φόρων και των εισφορών που ισχύουν στην Ελλάδα με το νόμο Κατρούγκαλου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup του Λουξεμβούργου, στο αυριανό Ecofin και εν συνεχεία θα μεταβούν στην Ουάσιγκτον για την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, αναμένεται η επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα, εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο που θα συνδέεται με τα κενά στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ανάμεσα στις δεκάδες δράσεις που εκκρεμούν είναι η εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας στο δημόσιο, η μεταβίβαση ακινήτων του δημοσίου στο υπερταμείο και οι ενέργειες για την απο-πολιτικοποίηση του δημοσίου, όπως οι προκηρύξεις για τις νέες γενικές γραμματείες όλων των υπουργείων. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει τον Σεπτέμβριο και προστίθενται στις καθυστερήσεις κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

«Αντίο» λέει ο Σόιμπλε
Τελευταίο Eurogroup είναι το σημερινό που θα συμμετέχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος θα υποστηρίξει τις πάγιες θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, δηλαδή την αναγκαιότητα μετεξέλιξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Ντάισελμπλουμ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟΠΑΠ και ΣΕΓΑΣ επεκτείνουν τη συνεργασία τους για δύο ακόμα έτη
Next Article Το αποχαιρετιστήριο δώρο στον Σόιμπλε και η… αφιέρωση Τσακαλώτου

Related Posts

ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό 10 μηνών ο δείκτης οικονομικού κλίματος

1 Ιουλίου, 2025

Eurostat: Στο 3,6% πάτησε γκάζι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο - «Τσίμπησε» στο 2% στην ευρωζώνη

1 Ιουλίου, 2025

Διαθήκες, δικογραφίες, δικηγόροι: Ο Νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας βάζει τέλος στις καθυστερήσεις

1 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.