• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Ντράγκι: Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει κοινωνικό ρόλο
Ειδήσεις

Ντράγκι: Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει κοινωνικό ρόλο

13 Σεπτεμβρίου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την ανάγκη να αποκτήσει η ΕΕ κοινωνικό ρόλο, ώστε να μεριμνά για όσους μένουν πίσω στη διαδικασία ενοποίησής της και να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών της, τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι με ομιλία του στο Τρέντο, κατά την τελετή απονομής στον ίδιο του βραβείου De Gasperi.

Ο Ντράγκι ανέφερε ότι προτάσεις που γίνονται, όπως αυτή για ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας, θα στήριζαν τον ρόλο αυτό της ΕΕ. Στην ομιλία του, με τίτλο: «Αναζωογονώντας το πνεύμα του De Gasperi: Εργαζόμενοι μαζί για μια αποτελεσματική και χωρίς αποκλεισμούς Ένωση», ο Ντράγκι σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη απογοήτευση. «Αυτό εκφράσθηκε, ίσως, πιο καθαρά στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όταν οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου τους από την ΕΕ», πρόσθεσε. Πρέπει, συνέχισε, «να εξετάσουμε πως ο ίδιος ο τρόπος της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχει συμβάλει στη δυσαρέσκεια».

«Αυτό που είναι διαφορετικό σήμερα από το παρελθόν, ωστόσο, είναι ότι σήμερα πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερη προσοχή στις αναδιανεμητικές πτυχές της ενοποίησης και, ιδιαίτερα, σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν πληρώσει το υψηλότερο τίμημα. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος σε όρους ανοίγματος των αγορών και ανταγωνισμού, αν η Ευρώπη δεν αφουγκρασθεί τα αιτήματα αυτών που μένουν πίσω από μία κοινωνία βασισμένη στην επιδίωξη του πλούτου και της δύναμης» τόνισε ο Ντράγκι.

Ο ρόλος αυτός (της στήριξης όσων έχουν μείνει πίσω) επαφίεται σήμερα στα κράτη - μέλη, που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να τον εκπληρώσουν, συνέχισε. «Είναι ένα έργο που δεν έχει ακόμη ορισθεί σε επίπεδο της ΕΕ», ανέφερε τασσόμενος υπέρ ενός μεγαλύτερου σχετικού ρόλου της ΕΕ. «Οι πρόσφατες συζητήσεις για τη φορολογική δικαιοσύνη και ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας, για επαγγελματικά ταμεία επανεκπαίδευσης και άλλα προγράμματα με τους ίδιους ιδεαλιστικούς στόχους, κινούνται στην κατεύθυνση αυτή», σημείωσε. Ο Ντράγκι δήλωσε ότι ο ρόλος της ΕΕ είναι αναγκαίος στους τομείς της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της άμυνας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε η ενιαία αγορά δεν σημαίνει αναρχία και απαιτεί όλα τα μέλη της να υπόκεινται στους ίδιους νόμους και κανόνες και να έχουν πρόσβαση στα ίδια δικαστήρια, που θα μπορούν να εφαρμόζουν ομοιόμορφα τους νόμους αυτούς. «Έτσι, για να προστατεύσουμε την ενιαία αγορά σε όλες τις μορφές της - και τη δέσμευση για μία ανοικτή κοινωνία που αντιπροσωπεύει - θα πρέπει αυτή να ολοκληρωθεί» πρόσθεσε.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΘεατρικό Εργαστήριο: Η τέχνη δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά δικαίωμα των πολλών
Next Article 45 Προσλήψεις στο Δήμο Αγρινίου

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.