• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Οι 9 προτάσεις Μίχαλου για να… έρθει η ανάπτυξη
Οικονομία

Οι 9 προτάσεις Μίχαλου για να… έρθει η ανάπτυξη

31 Αυγούστου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δέσμη εννέα προτάσεων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας παρουσίασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού σχεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει κίνητρα τόσο για τους ξένους, όσους και τους εγχώριους επενδυτές.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος - εξήγησε - είναι η σταδιακή επιστροφή των κεφαλαίων που βρίσκονται στο εξωτερικό και η αξιοποίηση αδρανών κεφαλαίων στο εσωτερικό της χώρας, σε συνδυασμό με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Τόνισε ακόμη, ότι ο εθνικός στόχος για την προσέλκυση επενδύσεων συνολικού ύψους 100 δισ. ευρώ, «δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί» με αυξήσεις φορολογικών συντελεστών.

Οι εννέα προτάσεις του κ. Μίχαλου
• Μείωση φορολογικών συντελεστών (flat rate 20% για τις επιχειρήσεις, σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ)
• Συρρίκνωση του κράτους, εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου, χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
• Διεύρυνση της φορολογικής βάσης θέσπιση δύο μόνο συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, 22% και 33%, για όλα τα είδη εισοδημάτων, διατήρηση του κύριου ΕΝΦΙΑ και κατάργηση του συμπληρωματικού με μεταφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του παραεμπορίου.
• Διαρθρωτικές αλλαγές (προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ολοκλήρωση του κτηματολογίου και του χωροταξικού σχεδιασμού, μείωση του κόστους της ενέργειας και ειδικά των βιομηχανικών τιμολογίων).
• Στήριξη εξαγωγών με φορολογικά κίνητρα και κατάργηση επιβαρύνσεων.
• Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
• Ταχεία υλοποίηση συγκεκριμένων projects προσέλκυσης επενδύσεων, όπως η αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό, η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, η επέκταση της Αττικής Οδού και του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, η κατασκευή έργων πράσινης ενέργειας, η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής (άξονας Σούνιο - Φάληρο).
• Λύση στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με βιώσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων και σεβασμό στο ανταγωνισμό.
• Ολοκλήρωση της εξυγίανσης των τραπεζών.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article163 θέσεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
Next Article ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν 1,138 δισ. ευρώ από δημοπρασία εντόκων γραμματίων

Related Posts

Έρευνα: Ένας στους δύο εργαζόμενους αναζητά νέα θέση εργασίας

4 Ιουλίου, 2025

Ράλι τιμών για ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Στην κορυφή Νότια Προάστια και Κυκλάδες το β’ τρίμηνο

4 Ιουλίου, 2025

Ποιοι θα δουν αύξηση στο επίδομα αδείας φέτος

4 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.