• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Ομηρεία στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη: Τι αλλάζει με την άρση έκτακτης ανάγκης
Ειδήσεις

Ομηρεία στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη: Τι αλλάζει με την άρση έκτακτης ανάγκης

2 Ιουλίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Στο κατακόρυφο βρίσκεται η αγωνία των οικογενειών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη εδώ και τέσσερις μήνες.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, ειδικά από τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση δε δείχνει πρόθυμη να συζητήσει την απελευθέρωσή τους συνδέοντας την υπόθεση με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης θέλουν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους αλλά η Τουρκία δεν τους το επιτρέπει παρά το γεγονός ότι δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ωστόσο, η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πολιτικού συμμάχου – ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί – βάσει των φιλοκυβερνητικών τουρκικών ΜΜΕ – να μην επεκτείνουν άλλο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, φαίνεται πως «ανοίγει ένα παραθυράκι» για την αποφυλάκιση τους.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο τερματισμός των έκτακτων μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως μέσα στον Ιούλιο, οπότε και συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια μετά την προσπάθεια ανατροπής του Ερντογάν.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στην Αδριανούπολη, δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μεταξύ των μέτρων που έχουν επιβληθεί είναι η αναστολή της ισχύος της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει υπογραφεί και από την Τουρκία.

Στο άρθρο 5 η Συνθήκη αναφέρει: «Αν σε συλλάβουν, έχεις το δικαίωμα να γνωρίζεις γιατί. Αν συλληφθείς, έχεις το δικαίωμα να περάσεις σε σύντομο χρόνο από δίκη ή να αφεθείς ελεύθερος μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη».

Νίκος Μητρετώδης: Αποφάσισαν να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά μπορεί να πάρει χρόνο
Μιλώντας στην εφημερίδα Real News ο Νίκος Μητρετώδης, πατέρας του κρατούμενου ανθυπολοχαγού δηλώνει πως ήταν ήδη ενήμερος για την εξέλιξη. «Εκ πρώτης όψεως είναι μία θετική εξέλιξη. Το θέμα είναι, όμως, ότι δεν ξέρουμε ακριβώς την τουρκική νομοθεσία και τι δικαιώματα έχουν αρθεί με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Και δεδομένου ότι πάντα ισχύει ο επιεικέστερους για τους κατηγορούμενος νόμος, τουλάχιστον στο διεθνές δίκαιο, θεωρούμε ότι σίγουρα θα επηρεάσει και εμάς», αναφέρει ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, διατηρώντας πάντα τις επιφυλάξεις του.

«Με τους Τούρκους δικηγόρους δεν μιλάμε καθημερινά. Ενδεχομένως να έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες ημέρες. Έπειτα υπάρχει και ένα άλλο ζητούμενο. Αποφάσισαν ότι θα αρθεί η κατάσταση, αλλά από την ώρα που το είπαν μέχρι να εφαρμοστεί μπορεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Θεωρώ πάντως πως είναι μία ευνοϊκή εξέλιξη», επανέλαβε ο κ. Μητρετώδης.

Στρατιωτικοί
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕπίδομα στέγασης: Τι ποσό θα λάβετε και πότε αν... νοικιάζετε
Next Article Με τον φόβο του εγκλήματος το 69% των πολιτών: Ποιες περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα

Related Posts

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025

Γεύμα της Εθνικής Τράπεζας με αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου του Yale

16 Ιουνίου, 2025

Νίκη Κεραμέως: 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε δήμους

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.