• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»ΟΟΣΑ: Οι κυβερνήσεις να δράσουν ταχέως
Ειδήσεις

ΟΟΣΑ: Οι κυβερνήσεις να δράσουν ταχέως

11 Μαρτίου, 2020Updated:11 Μαρτίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δραστική μείωση προβλέπει για τον ετήσιο ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης ο ΟΟΣΑ εκτιμώντας ότι θα συρρικνωθεί στο 2,4% έναντι 2,9% των προηγούμενων εκτιμήσεων του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η ανάπτυξη πιθανότατα θα είναι αρνητική το πρώτο τρίμηνο και όπως τονίζεται στην έκθεση του με τίτλο “Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ρίσκο”, η έκρηξη του κορωνοϊού έχει ήδη φέρει σημαντικές ανθρώπινες απώλειες και οικονομική αναστάτωση.

Οι παραγωγικές δυσκολίες της Κίνας έχουν μεταφερθεί σ’ όλο τον κόσμο, αντανακλώντας τον αυξημένο ρόλο της Κίνας στις αλυσίδες εφοδιασμού, στον τουρισμό και τις αγορές εμπορευμάτων.

Οι μεταγενέστερες επιπτώσεις στις άλλες οικονομίες έχουν παρόμοια αποτελέσματα, παρόλο που είναι σε μικρότερη κλίμακα. Με την υπόθεση, ότι ο ιός θα κορυφώσει τις επιπτώσεις του στην Κίνα στο α’ τρίμηνο του 2020 και οι συνέπειες για τις υπόλοιπες οικονομίες θα είναι ήπιες και συγκρατημένες, τότε το παγκόσμιο ΑΕΠ θα χάσει 0,5% από ότι αναμενόταν το Νοέμβριο του 2019. Οι προοπτικές της Κίνας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ έχουν αναθεωρηθεί σαφώς με την ανάπτυξη να πέφτει κάτω από 5%, πριν ανακάμψει πάνω από 6% το 2021.

Όπως αναφέρει οο Οργανισμός οι κυβερνήσεις χρειάζεται να δράσουν ταχέως και δυναμικά ώστε να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό και την οικονομική του επίπτωση σε τρεις άξονες:

  • Οι κυβερνήσεις, επίσης, όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ χρειάζεται να εξασφαλίσουν αποτελεσματικότητα και μέτρα καλής δημόσιας υγείας ώστε να αποτρέψουν τις μολύνσεις και την εξάπλωση, να παρουσιάσουν καλά στοχευμένες πολιτικές και να προστατέψουν τα εισοδήματα των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και επιχειρήσεων κατά την ταραχή του ιού.
  • Οι υποστηρικτικές μακροοικονομικές πολιτικές μπορούν να συμβάλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην ανάκαμψη της ζήτησης καθώς συνεχιζεται η εξάπλωση του ιού, αλλά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις άμεσες διαταραχές από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.
  • Εάν οι καθοδικοί κίνδυνοι επιβεβαιωθούν και η ανάπτυξη εξασθενίσει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οι συντονισμένες πολυμερείς δράσεις για την εξασφάλιση αποτελεσματικών πολιτικών υγείας, περιορισμού και μετριασμού της επιδημίας, η στήριξη των οικονομιών χαμηλού εισοδήματος και η αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών από κοινού θα συνιστούν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τη στήριξη των εισοδημάτων.

ΟΟΣΑ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΈρευνα: Αξίζουν 22 λεπτά τρέξιμο για τις θερμίδες μίας σοκολάτας;
Next Article Κεκλεισμένων των θυρών οι ελληνικές ιπποδρομίες στις 15 και 22 Μαρτίου

Related Posts

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025

ΕΤΑΔ: Παράδοση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στο νέο μισθωτή

16 Ιουνίου, 2025

Γεύμα της Εθνικής Τράπεζας με αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου του Yale

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.