• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Εργασία»ΟΟΣΑ: Πρωταθλητές σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη oι Έλληνες
Εργασία

ΟΟΣΑ: Πρωταθλητές σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη oι Έλληνες

6 Ιανουαρίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μπορεί αρκετοί Δυτικοευρωπαίοι και κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε να θεωρούν τους Ελληνες... «τεμπέληδες» που αμείβονται πλουσιοπάροχα και διάγουν πιο... χλιδάτο βίο σε σχέση με εκείνους, απαιτώντας ολοένα πιο αυστηρά μέτρα μέσω των... Μνημονίων, ωστόσο τα νούμερα δεν τους δικαιώνουν, σύμφωνα με το Εθνος.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Ελληνες εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη, ενώ ακόμη και στην παγκόσμια λίστα βρίσκονται στην τέταρτη θέση!

Στον αντίποδα, αμείβονται σχεδόν με τα μισά από αυτά που αμείβεται ο μέσος εργαζόμενος στις χώρες του ΟΟΣΑ, κάτι στο οποίο, βέβαια, έχει συντελέσει και η μακροχρόνια ύφεση που βιώνει ο τόπος από το 2009 μέχρι σήμερα.

Πιο αναλυτικά, όπως μαρτυρά η βάση στατιστικών δεδομένων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), οι Ελληνες εργάστηκαν το 2015 κατά μέσο όρο 2.042 ώρες τον χρόνο, πίσω μόνο από τους εργαζομένους στο Μεξικό που εργάστηκαν 2.246 ώρες, την Κόστα Ρίκα με 2.230 ώρες και τη Νότιο Κορέα με 2.113 ώρες.

Λίστα
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, οι Ελληνες φιγουράρουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με τους Ρώσους εργαζομένους να ακολουθούν με 1.978 ώρες ετησίως, τους Πολωνούς με 1.963 ώρες, τους Λετονούς με 1.903 ώρες και τους Ισλανδούς με 1.880 ώρες εργασίας.

Ακόμα μεγαλύτερη απόσταση, ωστόσο, μας χωρίζει από τους εργαζομένους των άλλων χωρών που ανήκουν στην Ευρωζώνη, και δη αυτούς της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίοι μην ξεχνάμε ότι εφαρμόζουν και τα λεγόμενα... lunch breaks εν μέσω της καθημερινής τους εργασίας, δηλαδή τα διαλείμματα για φαγητό, τα οποία διαρκούν από 2 μέχρι και 3 ώρες.

Οι Γερμανοί, λοιπόν, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, εργάστηκαν το 2015 μόλις 1.371 ώρες, ακολουθούμενοι από τους Ολλανδούς (με 1.419 ώρες), τους Νορβηγούς (με 1.424), τους Δανούς (με 1.457), τους Γάλλους (με 1.482), τους εργαζομένους στο Λουξεμβούργο (με 1.507), τους Βέλγους (με 1.541) και τους Ελβετούς με 1.590 ώρες.

Ακόμη και σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου, που αντιμετώπισαν (και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν) σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αντίστοιχα με τα δικά μας, οι Ελληνες εμφανίζονται σαφώς πιο...εργατικοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι Ισπανοί δούλεψαν το 2015 κατά μέσο όρο 1.691 ώρες, οι Ιταλοί 1.725 και οι Πορτογάλοι 1.868 ώρες. Στον υπόλοιπο κόσμο οι Γιαπωνέζοι και οι Αμερικανοί κυμαίνονται κοντά στον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (1.766 ώρες) με 1.719 και 1.790 ώρες αντίστοιχα τον χρόνο.

Και ενώ οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από κάθε άλλο Ευρωπαίο εργαζόμενο, η αμοιβή τους για κάθε ώρα εργασίας είναι η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη και μία από τις χαμηλότερες παγκοσμίως. Ειδικότερα, όπως προκύπτει πάλι από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι μέσες ετήσιες αμοιβές στη χώρα μας ανήλθαν το 2015 σε 25.211 δολάρια, όταν ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ ήταν 41.253 δολάρια.

Η μέση αμοιβή ανά ώρα εργασίας υπολογίζεται σε 12,34 δολάρια, στο μισό σχεδόν του παγκόσμιου μέσου όρου (των χωρών του ΟΟΣΑ), δηλαδή των 23,36 δολαρίων.
Στο Λουξεμβούργο καταγράφεται η υψηλότερη μέση αμοιβή ανά ώρα εργασίας (40 δολάρια περίπου) και ακολουθούν η Ελβετία (με 36,73 δολάρια), η Νορβηγία (με 35,75 δολάρια), η Δανία (34,33 δολάρια), οι ΗΠΑ (32,8 δολ.), η Γερμανία (32,77 δολ.), το Βέλγιο (30,95 δολ.), η Αυστραλία (30,13 δολ.) και η Αυστρία (με 28,36 δολάρια).

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article490 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ηρακλείου
Next Article 10 θέσεις εργασίας στο Δήμο Πρέβεζας

Related Posts

Συνταξιούχοι: Ποιοι δικαιούνται επίδομα αεροθεραπείας και πότε θα καταβληθεί

3 Ιουλίου, 2025

ΥΠΑ – Θεσσαλία: Επιχορήγηση έως €22.500 για νέες προσλήψεις – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

1 Ιουλίου, 2025

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε χρόνο εργασίας, υπερωρίες και προσλήψεις

30 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.