• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Business World»Ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το 2016
Business World

Ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το 2016

10 Αυγούστου, 2016Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) αναβάθμισε τις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2016, σε μια έκθεση που μετριάζει τις προσδοκίες για "πάγωμα" της παραγωγής, μετά από τη συνεδρίαση του Οργανισμού, τον επόμενο μήνα.

Στο report του Αυγούστου, ο ΟΠΕΚ προβλέπει αύξηση της ζήτησης 1,22 εκατ. βαρελιών την ημέρα, σε ετήσια βάση (υψηλότερα από τα 30.000 βαρέλια που προβλεπόταν τον Ιούλιο) στα 94,26 εκατ. βαρέλια την ημέρα, για το 2016.

Ο ΟΠΕΚ, ο οποίος και αντιπροσωπεύει 14 βασικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες, αποδίδει τις καλύτερες των αναμενόμενων επιδόσεις στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες και σε κάποιες εκ της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, κατά το α’ εξάμηνο του 2016.

Για το 2017, ο Οργανισμός άφησε αμετάβλητες τις προβλέψεις για την αύξηση της ζήτησης, στα 95,41 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Μάλιστα, οι τιμές του αργού που παράγεται από τα μέλη του ΟΠΕΚ υποχώρησαν για πρώτη φορά, σε διάστημα πέντε μηνών, τον Ιούλιο, φθάνοντας τα 42,68 δολ. από τα 45,84 δολ. τον Ιούνιο.

Ο ΟΠΕΚ, ακόμη, διατήρησε και τις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο 3%, το 2016, αλλά υποβάθμισε το outlook για τις ΗΠΑ στο 1,7%. Για την Ιαπωνία προβλέπει ανάπτυξη 0,9% τόσο το 2016, όσο και το 2017, ενώ όσοαφορά στη Βραζιλία και στη Ρωσία, εκτιμά ότι το 2017 θα εισέλθουν σε θετικούς ρυθμούς, γνωρίζοντας ανάπτυξη 0,4% και 0,7% αντιστοίχως.

Ρεκόρ στην παραγωγή αργού στη Σαουδική Αραβία
Ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσε τον Ιούλιο η παραγωγή αργού στη Σαουδική Αραβία, εντείνοντας την υπερπροσφορά που έχει καθηλώσει τις τιμές του πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η χώρα στον ΟΠΕΚ, η παραγωγή αργού τον Ιούλιο άγγιξε τα 10,67 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ανταποκρινόμενη στην εποχική ζήτηση από το εσωτερικό, αλλά και με στόχο τη διατήρηση του μεριδίου αγοράς, αντί για μείωση της παραγωγής ώστε να ενισχυθούν οι τιμές. Το προηγούμενο ρεκόρ για τη Σαουδική Αραβία είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2015 με 10,56 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Η αύξηση της παραγωγής ήταν κατακόρυφη τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, κατά 30.100 βαρέλια την ημέρα, αγγίζοντας τα 10.48 εκατομμύρια, σύμφωνα με δευτερεύουσες πηγές του ΟΠΕΚ. Τα αποτελέσματα των ευρημάτων δημοσιεύτηκαν χτες στη μηνιαία έκθεση του οργανισμού.
Όσον αφορά στην προαναφερθείσα εποχική ζήτηση από το εσωτερικό, πρέπει να σημειωθεί πως η Σαουδική Αραβία βασίζεται στην καύση του αργού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Πέρυσι κατά μέσο όρο δαπανούσε 600.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η κατανάλωση αυξανόταν ως και 50%, στα 900.000 βαρέλια.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΣτην τελική ευθεία ο IGB
Next Article Επένδυση 293 εκ. ευρώ σχεδιάζει η Cosco

Related Posts

Deutsche Bank: Πρωταγωνιστεί στις αποδόσεις το ελληνικό χρηματιστήριο μετά από ένα επεισοδιακό τρίμηνο

1 Ιουλίου, 2025

Ισχυρό το αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας: Οι διεθνείς επενδυτές αύξησαν τις θέσεις τους κατά 16,5 δισ. ευρώ

30 Ιουνίου, 2025

MSCI: Δεν μπήκε στο watchlist για αναβάθμιση το ΧΑ – Βλέπει όμως πρόοδο

25 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.