• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Ο Πρόεδρος της Βουλής γνωρίζει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Βουλής γνωρίζει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

10 Ιανουαρίου, 2020Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η 13η Φεβρουαρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας

Την ώρα που φουντώνει η ονοματολογία για το πρόσωπο που θα προτείνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι υπηρεσίες της Βουλής έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για το πώς θα γίνει η διαδικασία εκλογής από το Κοινοβούλιο του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα της χώρας, καθώς πλέον με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει νέος τρόπος εκλογής του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, συνομιλώντας αργά το μεσημέρι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η καταληκτική ημερομηνία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Πρώτα είπε – όπως έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση άλλωστε – θα κατατεθεί στη Βουλή ο εκλογικός νόμος από την Κυβέρνηση και μετά θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου.

Η ψήφιση του εκλογικού νόμου, ανέφερε θα γίνει με τις κανονικές διαδικασίες και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου ΠτΔ, ο κ. Τασούλας είπε «όχι, πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία…» σε ερώτηση εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα απάντησε αστειευόμενος πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα…» και σε ερώτηση εάν ξέρει ποιος ή ποια θα είναι είπε «ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσω μέντιουμ…»

Ο άνθρωπος που θα προταθεί θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και του λαού

«Δεν έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει, η κυβέρνηση εκπέμπει το μήνυμα ότι ό,τι ήταν δυνατόν να αντληθεί από αυτή τη σημαντικότατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αντλήθηκε» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Για να συνεχίσει: «Από εκεί και πέρα υπάρχει ο διάλογος, ο αντίλογος τα οποία είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και ο καθένας μπορεί αυτά να τα εκτιμήσει και να τα κρίνει αλλά πρέπει να εξοικειωθούμε επιτέλους με το γεγονός ότι αυτές οι επαφές δεν έχουν σχέση με το 'ξυστό-λαχείο' που το έξυνες και εκείνη τη στιγμή έβλεπες το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα φαίνονται με το χρόνο και νομίζω πως σε αυτή τη συγκυρία που η περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου αντιμετωπίζει τέτοιες προκλήσεις ήταν μια χρήσιμη συγκυρία να βρίσκεται εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο οποίος κατέστησε σαφές ότι εμείς είμαστε εδώ σταθερός παράγοντας ασφάλειας και ηρεμίας στην περιοχή αλλά αυτός ο σταθερός παράγοντας δεν είναι διατεθειμένος να δείξει την παραμικρή ανοχή σε θέματα παραβιάσεως των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Αυτό το μήνυμα έγινε σαφές.»

Ερωτηθείς αν θα ήθελε η Ελλάδα παρέμβαση Τράμπ προς τον κ. Ερντογάν για την αποκλιμάκωση της έντασης: «Εγώ ξέρω ότι οι ΗΠΑ, και αυτό το είπε και ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή άρα από τη στιγμή που η Ελλάδα διαμηνύει στις ΗΠΑ ότι εμείς ως εδώ και μη παρέκει στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αυτός ο οποίος ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στην περιοχή παίρνει ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι η σταθερότητα στην περιοχή είναι δεδομένη υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος είναι απαραβίαστα. Η Ελλάδα θα κληθεί να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αν χρειαστεί αλλά και η Αμερική που νοιάζεται για την περιοχή, αναλαμβάνει και αυτή την ευθύνη της έπειτα από αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση.»

Ερωτηθείς τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Τα χαρακτηριστικά τα περιγράφει ο ρόλος που του αναθέτει το σύνταγμα της χώρας. Είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, είναι ο άνθρωπος ο οποίος εκφράζει την ενότητα του έθνους και του λαού και εκπροσωπεί και τη χώρα στο εξωτερικό σε ανώτατο επίπεδο. Πάντως μη φανταστείτε ότι αυτό θα γίνει με προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ ώστε να βάλουμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Η πολιτική είναι περισσότερο χημεία παρά μαθηματικά. Εννοώ ότι όλα αυτά τα εμπνέει, περισσότερο θα τα νιώσει ο κόσμος παρά θα τα περιγράψουμε. Όλα αυτά θα τα εμπνεύσει το πρόσωπο που θα προταθεί.»

Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΟι υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την ανατολική Μεσόγειο
Next Article Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ενδιαφερόμαστε για τα F35 – Θα ανακτήσουμε την υπεροχή μας έναντι της Τουρκίας

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.