• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Opinion»Ο στρατός δεν κάνει δηλώσεις αλλά πράττει...
Opinion

Ο στρατός δεν κάνει δηλώσεις αλλά πράττει...

25 Δεκεμβρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με τις ΗΠΑ είναι διαχρονικές και έχουν βάθος και προϊστορία.

Η Ελλάδα πάντα ως «υπάκουος σύμμαχος» εκτελούσε τις εντολές της υπερδύναμης έστω και σε βάρος των συμφερόντων της.

Του Νίκου Καρατουλιώτη*

Η Τουρκία από την μεριά της, οσάκις συνέπιπταν τα συμφέροντα της με αυτά του μεγάλου αδελφού, εκτελούσε αλλά ταυτόχρονα παρήγαγε και εξωτερική πολιτική προς όφελος της. Έτσι σε αυτή την λογική δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ, τόσο στις επιχειρήσεις Ιράκ- Αφγανιστάν, αλλά και στην παρούσα φάση στις επιχειρήσεις της Συρίας.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της, άλλοτε συμμαχώντας με τον ISIS και τώρα δημιουργώντας συμμαχία με τον άξονα του κακού, «Ρωσία – Ιράν», αλλά και η μετωπική σύγκρουση της με τις ΗΠΑ στο θέμα των κούρδων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αντί να έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση της «τουλάχιστον», εν τούτοις βλέπουμε να είναι ο κερδισμένος στην περιοχή εκμεταλλευόμενη τόσο τις ΗΠΑ αλλά και την Ρωσία.

Η Αμερική της προσφέρει Patriot (που μέχρι χθες αρνούνταν) αλλά και F-35 (έναντι τιμήματος) βεβαίως.

Η Ρωσία από την μεριά της, προσφέρει S – 400, και συνδράμει στο πυρηνικό εξοπλιστικό της πρόγραμμα της.

Η Ελλάδα μέσα στην λογική του “yes Men”, μεταβάλλεται σε απέραντη Αμερικανική βάση και έρχεται σε σύγκρουση με την Ρωσία , παραβλέποντας ότι το αντιαεροπορικό της σύστημα ( και όχι μόνο) είναι Ρωσικό και επιπλέον χάνει ένα διαχρονικό σύμμαχο που είχε στο Κυπριακό.

Εμείς καμαρώνουμε ότι είμαστε στρατηγικοί σύμμαχοι με τις ΗΠΑ, λησμονώντας τον ρόλο της υπερδύναμης τόσο στο Κυπριακό αλλά και στο γκριζάρισμα της Μεσογείου – Αιγαίου, λησμονώντας τον ρόλο τους στην ετεροβαρή σχέση τους στην περιοχή προς όφελος της Τουρκίας.

Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση και αναφέρομαι στην παρούσα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ξεπουλά τα πάντα και ως ικέτης, στρεφόμενη στις ΗΠΑ, εκλιπαρεί για την δημιουργία βάσεων ανά την επικράτεια (Κάρπαθος κλπ), με μηδενικά ανταλλάγματα.

Μέσα στην λογική του άκρατου ενδοτισμού και υπακούοντας στα κελεύσματα της υπερδύναμης, υπογράψαμε την επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών , αλλά και ανεχόμαστε την τρομοκράτηση της ανεγνωρισμένης ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Με το αιτιολογικό ότι δήθεν τόσο τα Σκόπια αλλά και η Αλβανία αποτελούν κίνδυνο και πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα προκειμένου να στραφούμε προς Ανατολάς (δηλαδή την Τουρκία).

Κανένας εχέφρων και λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει πως αυτές οι χώρες οι οποίες στερούνται παντελώς στρατού (ούτε ένα αεροπλάνο ή πολεμικό πλοίο), μπορούν να αποτελέσουν απειλή.
Απλά προκειμένου να κερδίσουν ακόμη και μία μέρα παραμονής στην εξουσία οι κυβερνώντες, προβαίνουν σε κάθε είδους παραχώρηση.

Όσο για τις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη, πρέπει κάποιος να του τονίσει ότι, ο στρατός δεν κάνει δηλώσεις αλλά πράττει….

*Υποστράτηγος Ε.Α

Καρατουλιώτης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΦορολοταρία: Έγινε η 23η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε
Next Article Τραγωδία στην Ινδονησία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων

Related Posts

Συλλαλητήριο πνιγμένο στο αίμα

16 Ιουνίου, 2025

ΗΠΑ: Η αντιφιλελεύθερη λύση

16 Ιουνίου, 2025

Με το βλέμμα στις σινοαμερικανικές διαπραγματεύσεις

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.