• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Υγεία»Πάρκινσον: Τρέχουμε μαζί και στον Μαραθώνιο της Αθήνας
Υγεία

Πάρκινσον: Τρέχουμε μαζί και στον Μαραθώνιο της Αθήνας

13 Ιουνίου, 2017Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email


Τον αγώνα τους για μια καλή ποιότητα ζωής συνεχίζουν οι πάσχοντες από νόσο Πάρκινσον, οι οποίοι καλούν τους φίλους, τους φροντιστές και τους υποστηρικτές τους να τρέξουν μαζί τους σε μία ακόμα αθλητική διοργάνωση: τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Τον Μαραθώνιο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και οι ασθενείς, οι γιατροί και τα υπόλοιπα μέλη της εταιρείας εθελοντών και ασθενών με νόσο Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» αποφάσισαν εφέτος να συμμετάσχουν στους αγώνες δρόμου των 5 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθούν το πρωί και το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Οι εγγραφές για τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν αρχίσει ήδη από τον Απρίλιο και, για τις ομαδικές συμμετοχές, η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

«Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με Πάρκινσον που γυμνάζονται συστηματικά έχουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αναφέρουν υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης από τη ζωή τους, αφού βελτιώνονται όχι μόνο τα σωματικά αλλά και τα ψυχικά συμπτώματα της νόσου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κατάθλιψη» λέει ο νευρολόγος Παναγιώτης Ζήκος, υπεύθυνος του Ιατρείου Νόσου Πάρκινσον στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και πρόεδρος της «Επίκουρος Κίνηση».

Μάλιστα, «όσο νωρίτερα μετά τη διάγνωση αρχίσουν να γυμνάζονται και όσο εντονότερη είναι η άσκηση που κατορθώνουν να κάνουν, τόσο περισσότερο ωφελούνται», συνεχίζει. «Ωστόσο και στα προχωρημένα στάδια η άσκηση και η φυσικοθεραπεία ωφελούν τους ασθενείς, αφού βελτιώνουν τον λόγο και την κατάποση, τη στάση του σώματος, τον τρόμο (τρέμουλο), τη δυσκαμψία, τη νόηση και την καταθλιπτική ψυχική διάθεση. Επομένως, ούτε η ηλικία του ασθενούς αλλά ούτε και το στάδιο της νόσου θα πρέπει να τον εμποδίσουν να αρχίσει να γυμνάζεται. Αρκεί να συμβουλευθεί τον γιατρό ή τον φυσικοθεραπευτή του, αν νιώθει αμφιβολίες σχετικά με την καταλληλότητα ή την ασφάλεια της άσκησης που έχει επιλέξει».

Οι ασθενείς με Πάρκινσον, οι φροντιστές και οι γιατροί τους άρχισαν από εφέτος να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την πρώτη περιγραφή των συμπτωμάτων της πάθησής τους από τον «πατέρα» της νόσου, τον δρα Τζέιμς Πάρκινσον. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχαν πριν από λίγους μήνες (τον Μάρτιο) στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων.

Για να τρέξουν μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι και στον Μαραθώνιο της Αθήνας, πρέπει να εγγραφούν έως και τις 29 Ιουνίου 2017 σε έναν από τους δύο αγώνες δρόμου των 5 χλμ., συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeggpXygcwiVsQ3GwW5CWNBk4byIUm3q_TQgzMntHRJbgHdrQ/viewform?usp=sf_link.

Στη φόρμα θα επιλέξουν μία από τις διαδρομές ή αν απλώς επιθυμούν να προμηθευτούν το αυτοκόλλητο της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» για να ενισχύσουν τους σκοπούς της.
Η ώρα εκκίνησης του πρωινού αγώνα δρόμου των 5 χλμ. είναι 07:45 και σημείο εκκίνησης είναι η Λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα.
Το σημείο εκκίνησης είναι το ίδιο και για τον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ., η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 16:00.

Οι συμμετοχές για τον πρωινό αγώνα είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το κόστος συμμετοχής σε μία από τις δύο διαδρομές ανέρχεται σε 27 ευρώ και συμπεριλαμβάνει τον Αριθμό Συμμετοχής Δρομέα με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, καθώς και την επετειακή αθλητική μπλούζα της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση».

Το αυτοκόλλητο της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» μεμονωμένα κοστίζει 5 ευρώ και μπορεί κανείς να το παραγγείλει μέχρι μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες
Γραμμή Βοήθειας Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση»: 210. 222 44 66 (10:00-18:00)
Facebook: EPIKOYROS.kinesis
E-mail: epikouros.kinisi@outlook.com ή info@parkinsonportal.gr
Ιστοσελίδα: www.parkinsonportal.gr

νόσος πάρκινσον
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleBarclays: Τι προβλέπει για ανάπτυξη και εκλογές
Next Article 76 θέσεις εργασίας στο ΚΑΤ

Related Posts

Φάρμακα κατ’ οίκον: Βήμα βήμα η λειτουργία της νέας υπηρεσίας – Ποιους αφορά

16 Ιουνίου, 2025

Μητσοτάκης: Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η παράδοση φαρμάκων κατ΄ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου, 2025

Όλα τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων έχουν ημερομηνία λήξεως 60 ημερών

3 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.