• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ - Ήταν ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ειδήσεις

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ - Ήταν ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

24 Αυγούστου, 2019Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, μια μεγάλη φυσιογνωμία του Συντηρητικού χώρου, ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ, ο οποίος συγκαταλεγόταν στους 11 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση στις ΗΠΑ.

Η είδηση θανάτου του Κοχ έγινε γνωστή από τον αδερφό του Τσαρλς: «Με βαριά καρδιά ανακοινώνω τον θάνατο του αδερφού μου, Ντέιβιντ.

Όποιος εργάστηκε μαζί του είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη σπουδαιότητα της προσωπικότητάς του και το πάθος του για ζωή» έγραψε συγκεκριμένα, χωρίς να αναφέρει τα αίτια του θανάτου, ωστόσο ο επιχειρηματίας είχε προσβληθεί στο παρελθόν από καρκίνο του προστάτη.

Ο Ντέιβιντ Κοχ βρισκόσταν στη λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, κατέχοντας περιουσία που ξεπερνούσε τα 42 δισ. δολάρια. Ιδιοκτήτης εταιρειών πετρελαίου, με αμύθητα πλούτη, υπήρξε φανατικός υποστηρικτής του συντηρητικότερου κομματιού των Ρεπουμπλικάνων.

Αγαπούσε το μπαλέτο και όταν ήταν μικρό παιδί τον ενδιέφερε η ιστορία των δεινοσαύρων. Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στην ομάδα μπάσκετ του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), όπου ξεχώρισε βάζοντας 41 καλάθια σε αγώνα της ομάδας του πανεπιστημίου όπου φοιτούσε.

Η επιρρoή στην αμερικανική πολιτική σκηνή

Ο Κοχ ανέπτυξε, μαζί με φιλανθρωπική, και έντονα πολιτική δράση. Είχε θέσει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του Φιλελεύθερου Κόμματος των ΗΠΑ το 1980.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, υποστήριξε το «Tea Party», που στις εκλογές του 2010 είχε θέσει υποψήφια αντιπρόεδρο την Σάρα Πέιλιν.

O Kοχ ερχόταν συχνά αντιμέτωπος με κατηγορίες που τον ήθελαν να προωθεί μια ακραία συντηρητηκή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα προς ιδίον όφελος.

Υποστήριζε με μεγάλη θέρμη την ιδωτική πρωτοβουλία στην επιχειρηματικότητα, την ελεύθερη αγορά, αλλά και τους νόμους που ποινικοποιούσαν την ομοφυλοφιλία.

Από το 1970 οι αδερφοί Κοχ, όπως εκτιμάται, ξόδεψαν πάνω από 100 δισ. ώστε να αναδεικνύονται στην ηγεσία της αμερικανικής πολιτικής σκηνής ακραία Συντηρητικοί. Πολλά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν, μάλιστα, ότι οι επιχειρηματίες βοήθησαν στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Γεννημένος στο Κάνσας των ΗΠΑ, ο Κοχ κληρονόμησε από τον πατέρα του Φρεντ την εταιρεία, την οποία και επέκτεινε αναδεικνύοντάς την, το 2013, δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της χώρας.

Περί τα 60 του χρόνια προσβλήθηκε από καρκίνο του προστάτη.

Φανατικός πολέμιος του Ομπάμα

O Kοχ ήταν γνωστός στο αμερικανικό κοινό για την «σκληρή» στάση του απέναντι σε κάθε μέτρο που ανήκε στην πολιτική με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα.

Πολέμησε τη μεταρρύθμιση του Ομπάμα στην Υγεία, ενώ κήρυξε πόλεμο στα συνδικάτα του Δημοσίου στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, το 2011. Διαφώνησε, δε, με την θέσπιση κατώτατου μισθού και με το κάθε μορφής κράτος πρόνοιας.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΚτηματολόγιο: Παρατάσεων συνέχεια σε έξι νομούς
Next Article Το καζίνο του Ελληνικού, η Hard Rock Cafe και ο Κόκκαλης

Related Posts

ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 78,2 δισ. ευρώ τα δανεία που βρίσκονται στα χέρια των servicers

17 Ιουνίου, 2025

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff

17 Ιουνίου, 2025

Ερευνα: Οι Ελληνες αγοράζουν «έξυπνα» τετραγωνικά - 1 στους 4 αγοραστές επιλέγουν ακίνητα 76 – 100 τ.μ.

17 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.