• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πρωτομαγιά 2018: Τι ισχύει και πως αμείβεται η εργασία
Ειδήσεις

Πρωτομαγιά 2018: Τι ισχύει και πως αμείβεται η εργασία

23 Απριλίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Για την εορτή της 1ης Μαΐου, η οποία εφέτος συμπίπτει με ημέρα Τρίτη, μετά την έκδοση του Ν. 4468/2017, με το άρθρο 14 του οποίου η μέρα αυτή καθιερώθηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας και καταργήθηκε το προηγούμενο καθεστώς της κήρυξης της εορτής αυτής ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας με την έκδοση κάθε χρόνο σχετικής Υ.Α., θα έχουν εφαρμογή τα εξής:

Με βάση το Β.Δ. 748/66 για την εορτή αυτή έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν για τις Κυριακές και λοιπές ημέρες υποχρεωτικής αργίας του παραπάνω Β. Δ/τος.

Να σημειωθεί, όπως αναφέρει το pim.gr, ότι για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, σε περίπτωση σύμπτωσης της ημέρας αυτής (1-5-2018) με προγραμματισμένο ρεπό, το ρεπό τους πραγματοποιείται κανονικά κατά την ημέρα αυτή και δεν μεταφέρεται σε άλλη ημέρα της ίδιας ή της επομένης εβδομάδας.

Οι δε εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και αμείβονται με ημερομίσθιο, αν μεν εργασθούν κατά την ημέρα αυτή, θα λάβουν το ημερομίσθιό τους προσαυξημένο κατά 75%, ενώ αν δεν εργασθούν και λάβουν κατ’ αυτή το ρεπό τους της εβδομάδας αυτής, θα λάβουν πάλι αποδοχές για 6 ημερομίσθια χωρίς προσαύξηση.

Αντίθετα, για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές κατά τις Κυριακές, σύμφωνα με το Β.Δ. 748/1966, στους εργαζομένους που αμείβονται με ημερομίσθιο θα καταβληθεί το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής χωρίς να εργασθούν, δηλαδή για την εβδομάδα από 30 Απριλίου μέχρι 6 Μαΐου θα λάβουν αποδοχές για 6 ημερομίσθια, είτε εργάζονται με 5θήμερο είτε με 6ήμερο.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων, στους εργαζομένους που αμείβονται με σταθερό μηνιαίο μισθό αν μεν εργασθούν κατά την ημέρα αυτή, θα λάβουν το ημερομίσθιό τους με προσαύξηση 75% αν δε δεν εργασθούν, θα λάβουν το ρεπό τους και πλήρη τον μηνιαίο τους μισθό χωρίς περικοπή.

Για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις και των δύο παραπάνω κατηγοριών με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας με την οποία έχει συμφωνηθεί ο εργαζόμενος να εργάζεται λιγότερες ημέρες την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και τις Τρίτες κάθε εβδομάδας, αν μεν η επιχείρηση είναι συνεχούς λειτουργίας (π.χ. επισιτιστικό κατάστημα) θα τους καταβληθεί το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής με προσαύξηση 75%, αν δε είναι επιχείρηση που δεν λειτουργεί τις Κυριακές οι εργαζόμενοι δεν θα απασχοληθούν μεν την ημέρα αυτή, αλλά θα τους καταβληθεί κανονικά το ημερομίσθιό του χωρίς προσαύξηση. Αν όμως με βάση την εκ περιτροπής σύμβασή τους δεν εργάζονται τις Τρίτες κάθε εβδομάδας, (εργάζεται π.χ. από Τετάρτη μέχρι Σάββατο) δεν θα του καταβληθεί το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής, όπως δεν τους καταβάλλεται και τις λοιπές Τρίτες των λοιπών εβδομάδων του έτους με βάση τη σύμβασή τους.

Πηγή: parapolitika.gr

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤουρκία: Η δεύτερη μεγαλύτερη ξένη τουριστική αγορά για τη Θεσσαλονίκη
Next Article Νάρκη στα πλεονάσματα από τρύπα 1 δισ. ευρώ στα έσοδα

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.