• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Business World»Πως η Apple πουλά... λιγότερα αλλά κερδίζει περισσότερα
Business World

Πως η Apple πουλά... λιγότερα αλλά κερδίζει περισσότερα

2 Φεβρουαρίου, 2018Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η Apple πούλησε λιγότερα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα στο δ' τρίμηνο του 2017, από ό,τι στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, όμως οι υψηλότερες τιμές των iPhones τελικά επέτρεψαν στην εταιρεία να έχει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Η εταιρεία ανέφερε κέρδη-ρεκόρ 20 δισ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με το BBC και το Reuters, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τις συσκευές την στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ δήλωσε ότι η ζήτηση για το νέο ακριβό iPhone X, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι το Νοέμβριο με τιμή που ξεκινά στα 1.000 δολάρια περίπου, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Όπως είπε, μετά την κυκλοφορία του, το iPhone Χ έχει κάθε εβδομάδα τις μεγαλύτερες πωλήσεις από κάθε άλλη συσκευή της Apple.

Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση και έφθασαν στο ύψος-ρεκόρ των 88,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες (Apple Music, App Store, iCloud κ.α.) αυξήθηκαν κατά 18% στα 8,4 δισ. δολάρια.

Και όλα αυτά τα οικονομικά ρεκόρ συνέβησαν, παρόλο που ο συνολικός αριθμός iPhones που πωλήθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι (77,3 εκατομμύρια συσκευές) ήταν μειωμένος κατά 1% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το μυστικό βρίσκεται στο ότι η μέση τιμή πώλησης των iPhones έχει πλέον διαμορφωθεί κοντά στα 800 δολάρια, κατά σχεδόν 100 δολάρια αυξημένη σε σχέση με πριν ένα έτος. Παρόλο που αυτό έχει ως συνέπεια η εταιρεία να πουλάει κάπως λιγότερα smartphones, τελικά βγάζει περισσότερα χρήματα από κάθε πώληση.

Η Apple επίσης αποκάλυψε ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν συνολικά περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές της iPhones, iPad, Macs, Apple Watches, AirPods κ.α. (30% περισσότερες από ό,τι πριν δύο χρόνια). Μια «ισχυρή πελατειακή βάση» τη χαρακτήρισε ο Τιμ Κουκ, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για νέες υπηρεσίες όπως το Apple Pay.

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις για την αμερικανική εταιρεία είναι να διεισδύσει στις δύο πολυπληθέστερες αγορές του κόσμου, την Ινδία και την Κίνα, όπου αντιμετωπίζει όμως σκληρό -και αποτελεσματικό- ανταγωνισμό από ισχυρές τοπικές εταιρείες. Στην Ινδία το μερίδιο αγοράς της Apple δεν ξεπερνά το 2%.

Πηγή: parapolitika.gr

Apple Πωλήσεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleFAZ: Η Ελλάδα θέλει δοκιμαστική έξοδο στην κεφαλαιαγορά
Next Article Αυτές είναι οι 10 προκηρύξεις που… τρέχουν για για αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.